Ансамбъл „Веселие“ с ръководители Калина и Любомир Марянски прослави за пореден път Симитли

Ансамбъл „Веселие“ с ръководители Калина и Любомир Марянски от Симитли се завърна от задгранично турне, където гостува за концерт в град Чачак (Р. Сърбия). А също така взе участие на IX международен фестивал „Срещи на приятели“, който се проведе в Сараево, столицата на Босна и Херцеговина.

Там заедно с ансамбли от Хърватска, Черна гора и домакините от Босна момчетата и момичетата от „Веселие“ представиха красотата на българския фолклор, завладяха сърцата на публиката със своите изпълнения и прославиха за пореден път Симитли.

Най-добри спомени у децата останаха съвместните открити уроци с децата от Босна и Херцеговина, където взаимно изучаваха босненски и български фолклорни хора.“ Разходките в старата част на града бяха една малка награда за нас. Благодарим на организаторите за поканата и им пожелаваме съвместни творчески прояви“, коментираха ръководителите.

Свързани новини

Откриха разфасовани крадени коли

az

/Видео/ Звездна сватба в Благоевград: Известен фолклорен певец премина в отбора на семейните

Пепи

Виждали ли сте този мъж? Полицията го издирва под дърво и камък

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.