Апостол Апостолов от „Партията на ЗЕЛЕНИТЕ“ откри предизборната си кампания с водосвет

С водосвет бе открит предизборния щаб на кмета Апостол Апостолов и екипа му в Симитли.
На обновения площ, пред събралото се множество, бяха представени и новите в екипа на кмета Апостолов, който, по прцедура, е кандидат за кмет за изборите на 27-ми октомври. Кметът е кандидат от „Партията на ЗЕЛЕНИТЕ“, но подкрепата си за него са заявили още над 30 партии и коалиции. Самият той е един от основателите на зелената партия. За Апостолов това ще бъде пети мандат. Той застава начело на Община Симитли през 2003 година. От тогава до днес, заедно със своят екип, той е реализирал редица успешни проекти. Като основни приоритети в неговото управление през годините са изведени: модернизиране на уличната и училищната инфраструктура; развитието на социалните услуги; привличането и създаването на добри условия за български и чуждестранни инвеститори; съхраняването на културните традиции и историята на Симитли и районал; изграждането на църкви, манастири и параклиси. Още през първия си мандат, по желание на многобройните и многочислени кукерски групи от симитлийска община, Апостолов организира фестивалът „Симитлия – Древната земя на кукерите“, който се провежда вече 16 години. Преди около месец в читалище „Св. Климент Охридски“ отвори врати ѝ музей, посветен на кукерството. Освен това по време на кметските му мандати са изградени десетки детски площадки. Създадени са множество спортни съоръжения, други са модернизирани, така че да отговарят на нуждите и потребностите на населението. Благодарение на политиката, която води Апостол Апостолов и неговият екип, нивото на безработица в Симитли е сведено до минимум. В момента се работи и по изграждането на нова индустриална зона, чрез която ще бъдат разкрити нови работни места.

По време на събитието бяха представени и кандидатите за кметове на кметства, които също нямат конкуренти. Така досегашните кметове на Черниче, Полена, Крупник, Полето, Брежани, Долно Осеново – Георги Стефанов, Веселин Топузов, Иванка Чакалска, Иван Манчев, Благой Стефанов и Бисер Сегменов ще продължат своето управление.
В изборния ден на 27 октомври в Община Симитли ще се решава само съставът на новия общински съвет. Първоначално участие в Местни избори 2019, с регистрация в Общинската избирателна комисия в Симитли, заявиха 8 партии, но участието си в изборите персонализираха само ГЕРБ и Партия на ЗЕЛЕНИТЕ.

За гласовете на симитличани ще се борят общо 34 кандидат общински съветници. От ПП ГЕРБ това са: Лиляна Любенова Айкова, Тони Георгиев Стоев, Александър Йорданов Костов, Васил Станкев Герински, Анелия Иванова Гольова-Боянска, Янко Стоятелов Ангелов, Полина Иванова Равначка, Лора Димитрова Тръпчева, Петьо Георгиев Борисов, Елизабета Методиева Комолска, Антон Василев Пандурски, Анастасия Ангелова Златкова, Елена Емилова Стойкова, Георги Иванов Атанасов, Екатерина Ангелова Бамбова, Таня Валериева Илиева и Вероника Николаева Тупарова, От „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ“ пък са регистрирани: Апостол Стефанов Апостолов, Владимир Димитров Христов, Юлия Стефанова Янчева, Юлий Ясенов Церовски, Владимир Ромеов Благоев, Иван Благов Велев, Любомир Стоицов Станков, Йордан Борисов Петров, Владимир Христов Стоилов, Георги Антонов Михайлов, Таня Христова Янкова, Биляна Иванова Комолска, Христо Стефанов Тупавичаров, Методи Йорданов Иванов, Анелия Асенова Трендафилова, Венцислав Аспарухов Мутавджийски и Вилимир Маринов Александров. Сред тези хора има учители, директор на учебно заведение, строителни предприемачи, лекари, икономисти, спорти и културни деятели.

След официалната част, откриването на пpедизбоpната кампания продължи с концерт на Иван Дяков, Ивана Дякова и Михаела Маринова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Свързани новини

/Видео/ Благоевградската формация „Танцова магия“ даде старт на коледните празненства…

az

От последните минути: Пътен инцидент край Благоевград…

az

Има ли пилот в самолета? На кой му пука, град разоран, дупка до дупка, без маркировка , улици прашни…

Blagoevgrad

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.