Асен Блатечки и Калин Врачански са „ЕМИГРАНТИ” и в Благоевград

Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград ще представи новото заглавие в репертоара си за възрастни – „ЕМИГРАНТИ” от Славомир Мрожек. Представлението е насрочено за 8 юли /понеделник/ от 19:00ч.
Вълнуваща история за бягството, история, която наблюдава съдбата на емигранта отстрани.
Асен Блатечки и Калин Врачански ще влязат в ролите на интелектуалеца АА и обикновения работник ХХ. Звездите от „Стъклен дом” и „Фамилията”, превърнали се в любимци и на театралната публика ще представят характерите на двамата гастарбайтери, чийто допирни точки са единствено фактът, че са чужденци в страната, в която се намират, избягали от родината, за да търсят по – добър живот.
Героят на Асен Блатечки е типичният емигрант, от тези които, в началото на демокрацията, са имали възможност да бягат. Общ работник, избягал от родното си място, за да спечели пари. Калин Врачански е абсолютен антипод – върховният интелектуалец, вероятно напуснал родината си по идейни причини.
Режисьорът на постановката и актьор Асен Блатечки казва: „Това е една пиеса, която нито осъжда, нито поощрява, нито поучава. Това всъщност е пиеса за топлотата, радостта, приятелството, възможността да прегърнеш някого и да му кажеш една топла дума. Спектакъл за свободата, добротата, благородството, прошката, за нуждата от нежност, близост и топлота”.
След премиерата в Благоевград спектакълът тръгва на турне в Пазарджик, Пловдив и Раковски, а още в първите дни на септември, предстоят гостувания в Казанлък и Бургас.

Свързани новини

/Видео/ Сутрешен инцидент в Благоевград! „Сеат“ с бясна скорост се блъсна в стълб, водачът избяга, полицията го издирва!

az

Пожар лумна в кухня на заведение в Сандански

Веси

Малки и големи се включиха в акции по създаване на нови гори в Югозапада

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.