Баби и дядовци от Благоевград се учат на компютърни умения в безплатен курс!

В Благоевград възрастни хора усвояват компютърни умения в безплатен курс. Те имат възможност да получат основни знания в областта на новите технологии, както и да се приближат до комуникациите на новото време. Предлага им ги Сдружение „Юни Партнерс“ с подкрепата на екипа на Grandma Knows Bestа /Баба знае най-добре/.
Целите на курса са ориентирани към свободно боравене със социални медии като Facebook, Viber и Skype; правилното съхранение на лични данни в онлайн пространството; създаване и работа с имейл, посочват организаторите.
От 25 ноември и 6 декември в една от компютърните зали на Американския университет родени преди повече от 55 години с помощта на екип от млади хора ще се запознаят с термина „дигитално гражданство“, неподходящото поведение в мрежата и как да се справят с него.
Който иска да повиши своите дигитални компетенции, може да го направи дистанционно, като се регистрира в обучителна платформа: http://seniorsgodigital.iit.demokritos.gr/, се посочва в съобщението, пише бта.
Обучението е безплатно и включва модулите „Основни компоненти на компютъра и разрешаване на проблеми“,
„Намиране и филтриране на информация онлайн“, „Създаване на дигитално съдържание“, „Комуникация и социални медии“, „Интернет сигурност“.
Проектът е съфинансиран от Програма Еразъм + на Европейския съюз, Ключова дейност 2: Стратегически партньорства за образование за възрастни в рамките на проект SeniorsGoDigital.

Свързани новини

Благоевградчанка №1 в надпревара на АУБ

az

Още един гурбетчия! Емблематичното бивше ченге Георги Марков заминава за пустинята в Йордания…

Пепи

Протест в Перник! Жителите гневни: Къде ни е водата?

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.