Благоевградчани атакуваха градския пазар за евтини зеленчуци и плодове

 

Благоевградчани тази събота масово излязоха на пазара за плодове и зеленчуци. Въпреки високите температури стотици обиколиха на масите на търговците и закупиха къде плод, къде зеленчук.  Цените обаче и тук както в търговската мрежа за високи. Намират се домати и 0,80 ст, но повечето са на цена  от 1,50  до 2,50 лв. Е пак е по-евтино от магазините там под 2 лв. , а най-едрите домати  държат цена от 3, 50 лв.домат няма, коментира дама дошла да си напазарува.

Освен традиционните зеленчуци за сезона домати, краставици, чушки, тикви лук и други вече се продават и боровинки, малини и къпини. Определено стоката от производител си личи, вярно нямат онзи търговски вид като в магазините, но пък са истински, сподели друг гражданин.

И тази година рекорд в цената отново държат малините. Мургав търговец ти предлагаше на цена от 6,50 лв, ако купиш повече на 6 лева. А на клиент попитал го защо да толкова скъпи отговори: „Лоша е годината трудно се гледат, аз не съм производител прекупвач съм , ама от Велинград ги карам през 50 ст. ги продаваме така за всички да има, а съседът му по маса възрастен човек изкоментира е така е докато аз подавам сливите тук, градинката ми изгоря няма кой да я полее, важно е алъш –вериша да върви.“

 

Свързани новини

Спипаха “късметлията“, задигнал лотарийни билети и пари от бар в Симитли

az

Квартал „Вароша“ стана арт център

az

Награждават Камбитов за зарята? Заслужени ли са наградите!? Продукцията Kmeta.bg предизборно лъска имиджа на кметове на ГЕРБ!

Веси

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.