Благоевградчани пак се бръкнаха в джоба заради общинската фирма „Благоевград фест“ !

Благоевградчани платиха за музиката, певицата и коктейла на честването на 100-годишния юбилей на ДТ „Н. Вапцаров“, и за идея, предложена за финансиране пред фонд „Култура“ и отбелязана с гриф „собствено финансиране“ от експертния съвет на фонд „Култура“. 3000 лв. от джоба на данъкоплатците е похарчила управителката на „Благоевград фест“ Десислава Кузманова за партито и почерпката след премиерата на спектакъла „Вапцаров. Песни за човека“.

Любопитното е, че за юбилейния сезон на театъра половин година по-рано ОбС – Благоевград отдели от бюджета на общината 60 000 лв.

„Тази сума, за която има подписан договор между общината и Министерство на културата, не е за един спектакъл, а за целия репертоар от 5 премиерни спектакъла в юбилейния сезон, като покрива само частично разходите за продукциите“, коментира директорът на ДН „Н. Вапцаров“ Маргарита Мачева.

Странно защо, но общинската фирма „Благоевград фест“ е финансирала отново от общинския портфейл и проект на „Омега проджект“ ЕООД за празничен парад на знамената на славата, с която собственикът й Йордан Стоянов е кандидатствал за финансиране през фонд „Култура“. Той е искал общината да му помогне да реализира патриотичната си идея с финансиране от 7000 лв., като е декларирал, че дружеството му ще участва със собствени 1500 лв. Предложението обаче е отбелязано в протокола на експертния съвет, назначен да одобрява или отхвърля идеите, с гриф „собствено финансиране“.

„Собственото финансиране“ обаче се оказва джобът на благоевградчани, тъй като парите – 8500 лв., са изписани като събитие на „Благоевград фест“ – „Организиране на официален парад на знамената по повод 5 октомври – освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония от османско иго”.

Въпросът е какъв е мотивът на управителя Д. Кузманова да похарчи за сметка на общината цялата сума за проекта на „Омега проджект“ ЕООД, вместо той заедно с останалите предложения за съфинансиране от фонд „Култура“ да изчака търпеливо обсъждането им…

Източник: struma.bg

Свързани новини

Залесяват експериментално с чинар и създават плодни градини от орех и нар по поречието на Струма

Blagoevgrad

Зрелищна буря с много щети и в Перник!

Рени

Младен Маринов обяви мерките за облекчаване на трафика на ГКПП-Кулата

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340