Благотворителна изложба с портрети на голямата Невена Коканова откриват в Дупница

Благотворителна изложба с портрети на Невена Коканова ще бъде открита на 14 август в Дома на техниката в Дупница, от 18.00 часа, съобщиха организаторите.
Целта е да бъдат събрани средства за паметник на голямата актриса в родния й град. Изложбата включва специално нарисувани нейни портрети, дарени от художници от цялата страна, съобщи бта. Сред тях са Пирин Македонски /Кюстендил/, Жасмина Широва /София/, Драган Милев-Дари /София/, Стефан Балтов /Горна Оряховица/, Иван Иванов /Дупница/, Велиана Симеонова /София/, Светозар Колев-Питкин /Габрово/, Калина Тонева /София/, Стефана Аргирова /София/, Калин Терзийски /София/, Александрина Валенти /Варна/, Мариана Матева /София/ и други.
Експозицията беше изложена в столична галерия с благотворителна цел, а от продадените картини са били събрани близо 1 000 лева. Инициативата за изграждане на паметник на Невена Коканова в родният й град е на сдружение „Паметник на Невена Коканова в Дупница“.

Свързани новини

Знаменитите Стефан Данаилов и Аня Пенчева идват и в Благоевград с „Актрисата”

Веси

Мръсен ли е въздухът в Благоевград?

az

Мадлен Алгафари представя “Поправителен за родители” в Сандански

Blagoevgrad

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.