Браво! Обучават допълнително роми на български език в Югозапада

Читалищни дейци стартират допълнително обучение по български език на ромските деца от Кюстендил, пише „Монитор“. Инициативата за това е на Народно читалище ,,Васил Левски 1965“ – Кюстендил, което ще наеме двама квалифицирани педагози и един образователен медиатор.

„Специалистите ще преминат специално обучение за работа с експериментална методология за възприемане на българския език чрез майчиния на децата. Досега такъв подход не използван в цялата област Кюстендил и ние се явяваме като новатори“, съобщи председателят на читалището Петър Игов.

Допълнителното обучение ще обхване над 20 деца, като учениците ще са в начален и прогимназиален етап,. Те ще бъдат разделени на две групи според нивото на владеене и знанията им по български език.

„Вярваме, че преминалите обучението ще повишат качествените си показатели в училище. Отделно от това ще имат необходимите знания за успешно полагане на изпит за национално външно оценяване по български език и литература за IV и VII клас“, каза председателят на читалищното настоятелство Петър Игов.

 

Свързани новини

Подробности за ПТП в Кресненското дефиле вчера!

Blagoevgrad

Третият в кметската надпревара Андон Тодоров в подкрепа на Румен Томов: Да последваме примера на Банско и да изметем онези, които убиват Благоевград!

az

Директно от студентската скамейка! 28 млади лекари започнаха работа в МБАЛ Благоевград

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.