Важни новини за строителството на тунел “Железница”

Подписаха договорите за строителен надзор при проектирането и строителството на тунел “Железница” на АМ “Струма“, както и за пътните участъци преди и след съоръжението.
Строителният надзор при проектирането и изпълнението на строително-монтажните работи на тунел “Железница” ще се изпълнява от “План Инвест Железница” ДЗЗД. В обединението участват: “ПЛАН ИНВЕСТ ПЛОВДИВ”, “ИНФРА ПРОЕКТ КОНСУЛТ” ЕООД, “Аскос 03” ЕООД, “СЪРЧ КОРПОРЕЙШЪН СРЛ”. Стойността на договора е 4 793 328.00 лв. с ДДС.

Тунелът ще бъде с две отделни тръби за движение в посока. Дължината на всяка тръба ще е около 2 км. Съоръжението ще има всички необходими системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване и интелигентна система за управление на трафика. Ще бъде изграден и обслужващ тунелен път при южния портал на тунела откъм Симитли, площадка за хеликоптер и два моста над Суха река.

Строителният надзор на отсечката преди тунел “Железница” в посока София – Кулата е възложен на ДЗЗД “ТЕС Консулт”, в което са: “СТРОЛ 1000″ АД, ТРИ-ЕС” ЕООД и “ЕКСПЕРТ ДЕСИЖЪНС” ООД. Техният договор е за 719 739.6 лв. с ДДС. Участъкът е с дължина 720 м. Включва и обслужващ тунелен път при северния портал и мостово съоръжение.

Консултантската услуга при проектирането и строителството на отсечката след тунел “Железница” ще бъде изпълнена от ДЗЗД “ПЪТКОНСУЛТ 2000-КОНСУЛТ 64“, в което са: “ПЪТКОНСУЛТ 2000” ЕООД и “КОНСУЛТ 64” ООД. Техният договор е за 558 266.40 лв. с ДДС. Този участък е с дължина 1,4 км и включва още изграждането на селскостопански подлез, подпорна и укрепителна стена, отводнителни съоръжения, както и изграждане и реконструкция на инженерни мрежи.

Свързани новини

1 300 пъти засвидетелстват внимание и грижа по Великден в Кресна

az

Криско подлуди публиката в Пиринско на концерта в…

az

Катастрофа на бул.“Д.Солунски“ в Благоевград, моторист пострада

Веси

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340