Взимат хотела на бизнесмен от Пиринско заради кредит от 6 330 800 евро

Съдия-изпълнител сложи на тезгяха поредния недостроен апартаментен комплекс в Банско. Първоначалната цена, от която ще тръгне наддаването за пететажното здание с наименование „Парк лейн“, е 9 084 352 лева.

Според обявлението собственик на комплекса е софийското дружество „Гранд Централ“ ЕООД. Справка в Търговския регистър показва, че едноличен собственик на капитала на дружеството е небезизвестният бизнесмен от разложкото село Баня Виталий Золотарьов, чието име преди години изплува сред длъжниците на фалиралата КТБ. Запорът върху комплекса е наложен заради теглен през 2007 година заем от банката. Кредитът е в размер на 6 330 800 евро и е обезпечен с особен залог,пишеструмабг.

Апартаментният комплекс се намира в кв. „Грамадето” в Банско и е на фаза груб строеж. Предмет на публичната продан е имот с площ от 5934 кв.м и изградената в него четириетажна масивна жилищна сграда с тавански етаж, състояща се от три блока ведно с общо 181 самостоятелни обекта в тях.

От същия комплекс, предмет на публичната продан, преди около 4 години бе открадната дограма на стойност 11 000 лева. Извършителите – двама банскалии, бяха установени и изправени на подсъдимата скамейка. Те получиха за деянието условни присъди след сключено споразумение с прокуратурата.
Виталий Золотарьов е сред най-големите бизнесмени в Разложко и собственик на редица фирми. Той притежава бетонен център в Разлог, пресевна в землището на разложкото село Елешница, успешно развива и хотел в родното си село Баня.
Името на Виталий Золотарьов се завъртя в публичното пространство след фалита на КТБ, когато неговото дружество „Хидропарк 2011“ ЕООД бе обявено сред длъжниците на банката с дълг малко над 2.8 млн. лева.

През 2017 година една от фирмите на Золотарьов, която стопанисва пресевна в землището на разложкото село Елешница, стана обект на внезапна проверка от инспектори към Басейнова дирекция след сигнал, че работи без издадено разрешение за концесия и водоползване.
В края на миналата година чрез друга своя фирма – „Никокоп БГ“ ЕООД, бизнесменът депозира пък намерения за изграждане на минивец на територията на община Белица.

Свързани новини

Ха сега! Дамата приготвила кекса с канабис в Сандански арестувана…

Пепи

Ученици от Пиринско заминават за международния космически лагер SPACE CAMP Turkey на NASA

Blagoevgrad

Съдът остави в сила дисциплинарното наказание на шефката на ТЕЛК д-р Дюлгерова заради забравени с 2 години досиета на пациенти!

Пепи

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340