/Видео/  Автопоход –протест в Сандански под надслов – „България е жива и деца не дава“

Родители от Сандански излязоха на автопоход –протест   срещу Националната стратегия за детето. Надсловът на протеста бе „България е жива и деца не дава“ . Колоната от  около 30 автомобили обиколи града с развети български знамена. На специално изработено българско знаме бе изписано „Втори път кръвен данък няма да има“.

Протестът получи стотици положителни коментари в социалната мрежа.

Ето само малка част от тях:

Респект, будни санданчани! Вие пишете най-новата история на град Сандански! Вие пишете най-истинската му история! Не тази, която фабрикуват в канцелариите и кабинетите, и която е удобна на управляващите, а тази, за която идните поколения ще Ви бъдат признателни, и с която ще се гордеят с Вас!

Сандански не е 30 автомобила,следващият път елате всички за да покажем на какво сме готови!

Организаторите на протеста заявиха, че той няма да бъде единствен.

Припомняме на читателите на ИА Региона, че такива протести се проведоха няколко пъти.

Родителите настояват срещу Стратегията за детето настояват за публичен достъп до всички документи, които касаят държавната политика спрямо семейството, детето и социалните служби, осигуряване достъп на двамата родителите до копие от всички доклади от социални услуги, както и да се изнесе информация от одита на Сметната палата за ДАЗД относно деинститулизацията й през 2009-2015. Видео е публикувано във Vox64.com


Свързани новини

Старци разбойници! 82-годишен дядо обра чуждо лозе в Дъбрава…

Пепи

Пожар избухна в къща в благоевградско село

az

Уникално! Самодейците от Логодаж станаха жътвари…

Пепи

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.