/Видео/ Благоевград настръхна! Дрон засне баровска къща, в която живее Камбитов в „Бояна“. Кой е собственикът на имота? Съветник иска запор и отнемане на имуществото
Беден бояджия без доходи купува фирма за 5000 лева, която притежава къща за 500 хил. евро...

В луксозна къща в баровския софийски квартал Бояна живее кметът на Благоевград Атанас Камбитов. По документи тя е собственост на фирма, която преди няколко месеца купил само за 5 000 лв разложки автобояджия. Снимки с дрон разкриха, че управникът на Благоевград се шири в дизайнерски имот с 5 спални, камини, климатици и парно, с джакузи и сауна, с покрито барбекю и винарна, с поддържана градина и два гаража , в единия от който крие чисто нов джип. Интересно е, че той няма регистрация, че живее в София, въпреки че този факт е известен на всички.
Кръг от свързани лица и фирми прикриват истинския собственик на лукозния имот в Бояна, на който Камбитов се наслаждава от известно време. Къщата е на три нива и е с площ от 309 кв.м. , като има и 845 кв.м. двор. В края на 2015г. била обявена от кредитор за продажба за 470 000 евро. През юли 2016 г. имотът е купен от софийската фирма „Флора креатив“ ЕООД , чийто собственик по това време е Величка Магурева, съпруга на близкия приятел на кмета Камбитов Велимир Магурев. Получих изключително любопитна информация, че благоевградската фирма „Метал инвест 2016“, собственост на „дясна ръка“ на кмета Камбитов Ивайло Благов има договор от същия период с „Флора креатив“, по който всеки месец превеждал на Магурева по 1000 лв без ДДС .
На 22 октомври миналата година съпругата на В. Магурев изненадващо продава фирмата си „Флора креатив“ на разложкия автобояджия Петър Кузманов. Човекът явно удря джакпота в живота си, защото за смешната сума от 5 000 лв се сдобива не само с фирма, но и с луксозния имот в Бояна, който се оценява на близо 1 милион лв. Журналистическо разследване установи, че 51-годишният мъж живее повече от скромно. Пред медии вчера Петър Кузманов сам признава, че живее със семейството си в къщата на родителите си и трудно свързват двата края . Дъщеря му е женена, а синът му е студент в Благоевград. Човекът не крие, че животът му не е станал по- охолен от миналата година, но въпросите как и защо е купил фирмата „Флора креатив“ видимо го притесниха. Явно знаеше, че фирмата притежава луксозен имот в Бояна, но през цялото време той прави опити да се измъкне от въпросите като прехвърля отговорноститe на счетоводителите . „Давам я под наем“, обяснява за къщата в Бояна автобояджията, а на въпрос кой му плаща всеки месец наема посочва името на Иво Благов от Благоевград . Петър Кузманов не казва кой му е наемател и какъв е размерът на наема, който получава , като се оправдава, че с това се занимавали счетоводителите. Това потвърждава хипотезата ми , че става дума за наемни отношения между „Флора креатив“ и „Метал инвест 2016„ , сключени още през 2016г. след купуването на имота в кв. Бояна които продължават да се изпълняват без да се прекъсват и след т.нар. продажба на „Флора креатив“. Усилват се и съмненията , че Кузманов е подставено лице, защото кой собственик на фирма няма да знае колко наем получава от свой имот?! Ще припомня само, че Ивайло Благов и Атанас Камбитов са пряко свързани чрез кметската фирма „Старт 2015“ , в която са съответно управител и собственик.
За благоевградчани ще е изключително любопитно да разберат как кметът Камбитов живее в баровската къща в Бояна и дали изобщо плаща наем или разчита на добрината и благоволениета на приятели. Как си плаща сметките за ток, вода , интернет, а и пътните до Благоевград и обратно всеки работен ден като при заплата от 2200 лв преди увеличението с 20 % от началото на тази година той чисто получаваше едва около 800 лв , тъй като останалата част се запорира от съдия изпълнител заради неизплатени кредити от времето преди да яхне кметския стол. Благоевградчани ще са щастливи кметът да разкрие челния си опит как с остатъка само от едната заплата успява да плаща своите харчове, издръжки на децата си, да се храни, и да се облича, дали разчита на финансова подкрепа от приятели или припечелва достатъчно странично от фирмите, на които е собственик ?!
Подавам втори сигнал до главния прокурор, до ДАНС и до Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси в Парламента с искане за незабавни проверки на посочените от мен свързаности на фирми и хора съмнения за пране на пари. Отново настоявам кметът Камбитов да бъде отстранен от поста до изясняване на връзките между него и фирмите на приятеля му Велимир Магурев и членове на семейството му. Да се проверят обществените поръчки , спечелени от тези фирми и участието на свързани лица в офшорни фирми със съмнителни сделки , свързани с името на Ат. Камбитов и близки до него хора. Настоявам, при доказване на връзки, да се отнеме имуществото на кмета Камбитов в полза на държавата.
Андон Тодоров

 

 

Камбитов пуска кучето на разходка

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Свързани новини

Домоуправител на блок в жк „Запад“ в Благоевград: 3 м. чакам  да пратят комисия за дупките и да изравнят терена около входа

Blagoevgrad

РИК Благоевград сигнализира: Пет секционни избирателни комисии в Пиринско са забравили да представят избирателните списъци

az

Обявиха свободните работни места в Благоевград! Търсите ли си работа?

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.