/Видео/Браво! Близо150 майки от Благоевград излязоха на протест срещу „Национална стратегия за детето 2019-2030“

Над 150 майки  днес след обяд излязоха на протест срещу „Национална стратегия за детето 2019-2030“. Протестът се проведе пред сградата на община Благоевград. Освен майки естествено имаше и бащи дошли да изразят мнение. Протест е част от националния, който се провежда в 21 града на страната. Благоевградските майки показаха изключителна заинтресованост и съпричастие към, това което искат да въведат управляващите. В сравнение с предишните протести този е един от на-големите. Общество в Благоевград вече е будно и няма да търпи неправди, а що се какае до децата благоевградските майки са категоричини. Антония Бучинска двитгателя  на протеста  в Благоевград каза, че следващите протести ще се организират през седмицата и през работно време, за да могат да чуят управляващите.

Благоевградските  родители са силно обезпокоени, че подобно насилствено налагане на абсурдни наредби и закони, ще застраши бъдещето на децата им.

А притесненията са основателни, защото въпреки опита на премиера Борисов да потули напрежението казвайки, че Стратегията ще бъде оттеглена, част от текстовете й, вече са част от новия социален закон.

Приема ли правителството закони „на тъмно“? Опитва ли се да лъже българските граждани? Ще успеем ли да опазим децата си?

Все въпроси зададени от родителите обезпокоени за правата на тях и децата им.

Следващата седмица ще бъде организиран нов протест.

 

Свързани новини

Акция в ромски квартал в Югозапада! Жандармерия пак нахлу в…

Пепи

Да се чувстваш щастлив! Свещеник от Пиринско изпълни детската си мечта да има кон

az

Незабана реакция: Собственикът на пункта за вторични суровини даден на прокуратурата!

Пепи

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.