/ Видео/ Горещо на сесия на ОбС! Злата Ризова към кмета: Не знам как е при Вас в София, но виждаме,че нещата не се случват в Благоевград!
Андон Тодоров към Камбитов: Срам сте за целия град с тези постановки! Къде бяхте 4 години да видите селата в какво състояние са?

Съветничката Злата Ризова пак заля с купища въпроси и изправи на нокти кмета и общинска администрация днес на заседание на ОбС в Благоевград.Първо тя отправи питане какви корекции са направени по европроектите „Региони в растеж“ и одобрени ли са от програмата.След това се интересува за изграждането на ул.“Промишлена“ и за лошото състояние на парк“Бачиново“.
„ Не знам как е при Вас в София, но благоевградчани виждаме,че това не се случва в парк “Бачиново“. Съсипахте зелената система,там се полива със водоноски, при положение,че реката е на метри“,коментира с изключително спокоен тон Ризова. Кметът и отговори,че има проект за цялостно озеленяване и че паркът се поддържа. Отговорът обаче не я удовлетвори, както и отговора,че общината няма наложени корекции и санкции по европроектите.“ Имам доверие на сайта на Народното събрание,а не на Вас,за това ще отнеса въпросите до прокуратурата“,каза острието в ОбС. Малко по-късно кметът не издържа на словесните нападки и каза ,че въпросите и са спекулативни и чак ги оприличи на „Планета хит“.
С 34 гласа за и 5 въздържал се съветниците приеха заплатите на кметовете и кметските наместници в селата в общината. Камбитов отбеляза,че на този етап те са над нормалното. Съветникът Андон Тодоров го контрира с лошото състояние на селата.
„ Браво,чудесно! Ето това се казва предизборна кампания, добре си прехвърляте топката. Наскоро кметът поздрави театралните творци. Трябва да поздравим Вас г-н Камбитов за театъра,който правите тук,с вашите подкрепящи колеги. Това се казва театър! Искаме пари за селата, искаме по 1000 лв. Къде бяхте 4 години да видите селата в какво състояние са, потънали в разруха, улица,осветление,водопровод,канализация!?“, попита съветникът и допълни:“ Срам сте за целия град с тези постановки“. Кметът пък отговори,че по-добре да се прави театър,отколкото цирк.
Разгорещени дебати имаше и около предложението около подготовка на проектно предложение на общината по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ “Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014 – 2020 г.”.Андон Тодоров заля с въпроси около финансирането и изискванията на управляващия орган. Калоян Ханджийски предложи точката да се върне в комисия, но предложението му не се прие.
Изненадващо не бе прието и предложение относно предстоящо извънредно заседание на общото събрание на Асоциацията по ВиК след като съветничката Гергана Янчева обясни,че липсва подробна инвестиционна програма и има много неясни неща. Точката се върна в комисия и за да се спазят срокове по нея се наложи следващата сесия да бъде на 22-и април.
След гласуване и балотаж бяха избрани Захари Ханджийски, Илияна Керина и Гергана Янчева за членове на Експертния съвет към фонд „Култура” на общината. Д-р Владимир Таковски подаде оставка като председател и член на здравната комисия в ОбС заради проблемите с ръководител на онкоболнцата.

 

Свързани новини

Натиск от София „отряза“ главата на Камбитов наполовина!?

Blagoevgrad

/Снимка/ Хубава работа, ама българска! Украсата от чадърите в Благоевград препъна пожарната кола…

az

Напушен младеж подкара „Мерцедес“ в Благоевград

az

3 коментара

Иво Атанасов 29.03.2019 15:47 at 15:47

А е, вие гледате ли, какво пишете? Сесията я гледах на живо, хората си излъчват, и аз не видях такива неща, каквито публикувате. А и си оправите грешките, че е срамота за уж „журналистите“, каквито имате претенции да бъдете.

1

9
Отговори
Зрител 29.03.2019 16:37 at 16:37

Браво самата истина , и аз я гледах нали видеото е от сесията

7

0
Отговори
Дани 29.03.2019 21:42 at 21:42

Браво на Тодоров и на Сотирова! Жалкото е, че нямат толкова пари колкото Камбитов, подкрепен от Цветанов и ГЕРБ. И да искат, няма да могат да купят толкова хора, че да ги изберат.

4

0
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340