/Видео/ Д-р Таковски единствен каза истината: Смешен е мотивът,че не освобождават д-р Кондев от болницата, има други причини
На принципа на поговорката „Думам ти щерко, сети се снахо“ Таковски даде да се разбере кой е отговорен за създалата се ситуация.

Д-р Георги Георгиев ще ръководи СБАЛО „Св. Мина“ – Благоевград още три години.Това решиха единодушно с 31 гласа “за“ местните парламентаристи днес на извънредно заседание по повод на създалата се в края на миналата седмица патовата ситуация около управлението на онкоболницата в града. Изненадващо избраният за временен управител д-р Румен Кондев заявил, че се отказва от поста и на практика няма кой да ръководи лечебното заведение.Единодушно съветниците днес гласуваха да бъде отменено решение № 20 от заседанието им на 22.02.2019 г., с което бе решено, че ще бъде обявен конкурс за длъжността управител на онкоболницата.
В началото на заседаниетод-р Владимир Таковски обясни че е предложил д-р Кондев за управител тъй като това е било решение на здравната комисия. Той обясни,че няма да гласува,тъй като е в конфликтна интереси , а проблемът „раздухахте така, та чак напълнихте и гушата на някои медии, да пишете поръчкови глупости“.

„Питате, защо сме предложили медицински управител, ами след като мястото е свободно и това ние работата в здравната комисия. Тръгнахме да търсим управител, желаещ за управител. Имаше двама кандидати, от които единият не отговаряше на изискванията, другият отговаряше на изискванията бил е администратор, бил е шеф на здравната каса, говорихме с човека той се съгласи.
Имаше среща и с общинското ръководство и до петък до 4 часа той беше готов, беше назначен, имаше заповед. В един момент от 4 до 5 , вие си направете извода по какви причини, се отказа. Не го освобождавал директорът на болницата, това според мен е смешен мотив, най-вероятно има и други причини, които не ги знам. В следващия момент се получиш този проблем какво е тука толкова престъпно, няма управител, търсим човек нали е общинска фирма и трябва да бъде обзаведена с управители и да вървят нещата“, каза д-р Таковски.

Той намекна,че в рамките на час избраният за директор д-р Кондев си сменил мнението и на всички в залата им стана ясно,че това е станало под диктовката на кмета.

„Било станало хаос, ами ако предишният управител го беше блъснала кола преди да си подадеше оставката какво ставаше с тая болница, трябваше да се закри ли!? Същият е случая, аналогичен. Ами било така, било онака, кой да знае, че човек, който е заемал такива административни длъжности, не си е осигурил освобождаването от болницата предварително. Да не би ние, в здравната комисия сме длъжни да ходим да му перем чорапите, за да дойде на работа!“, каза доще д-р Таковски.

Общинският съветник Валери Смиленов попита кой ще поеме отговорност за това, което се случва.
„ Кой ще поеме отговорност за това,което се случва?Кой дестабилизира тази болница?Или е по-удобно някой да стои отзад и да казва какво да се прави,а друг да носи отговорност“, коментира Валери Смиленов.

Д-р Георгиев Георгиев заяви от трибуната,че е нормално, когато човек се чувства нежелан да си тръгне и обясни,че милее за болницата и пациентите,не му е безразлично и протяга ръка да се говори за проблемите.
До избор на временно управляващ на СБАЛО „Св. Мина“ се стигна след като досегашният управител д-р Георгиев подаде молба за напускане преди малко повече от месец. В заявлението си той изтъкна лични причини.Със новото решение на ОбС д-р Георгиев ще ръководи онкоболницата още три години.

Ето изказването на д-р Георги Георгиев:

 

 

Изказване на Валери Смиленов:

Свързани новини

Спипаха млада дама от Югозапада да шофира напушена!

az

35 седмокласници от Югозапада извън списъците на второ класиране

Рени

Ад в Благоевград! Трима работници с 90% изгаряне след възпламеняване на газова бутилка в…

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340