/Видео/ Жената на годината М.Кючукова: Болезнено е да видиш как уважаван бивш учител се реди за храна

0

0

Когато застанеш зад печката за 4,5 часа и сготвиш една голяма тенджера от 100 литра ядене за бедни хора, няма как да не се почувстваш добре. Това сподели в интервю за ИА Региона Мирела Кючукова, която стана носител на приза Жена на годината в Благоевград за 2018 година.
Тя е основен двигател на дейността на кухнята за бедни към църквата в квартал Грамада.

„От 10 години работя в Неврокопската света епархия. Тогава създадохме Православния-информационен център, хората в Благоевград ме познават от работата ми в центъра. Винаги срещите ми с бедни хора са били болезнени и драматични. Когато видиш един човек, който е бивш учител и се ползвал с уважение, познат на всички ни, се реди за храна при
нас, това винаги действа мъчително и болезнено. Бог дава на всеки различни сили и всеки преценява какво да върши“,коментира Мирела Кючукова.

Според нея, на днешната жена и липсва време и сили да свърши всичко, което е запланувала. На Мирела Кючукова най-много и липсва спокойствието и любовта.

„Аз не смятам себе си за успяла жена. Ако след време децата ми успеят, тогава с гордост ще кажа, че съм успяла жена.Това което правя в един момент за мен се превърна в хоби, аз много си харесвам работата, а в кухнята, когато съм, се чувствам разтоварващо“,добави още тя.

„За жените на Благоевград мога да кажа, че се прекрасни, пожелавам им да имат повече вяра в Бога и да възпитат това нещо в семействата си“, пожела Мирела Кючукова, която е ръководител на православния център към Неврокопската епархия. Съпруга е на отец Светослав Кючуков имат три деца, две от които осиновени.

Екипът на ИА Региона честити успеха й, като и пожелава да има сили и търпение още дълги години да се занимава с това благородно начинание да храни бедните!

Материалът /Видео/ Жената на годината М.Кючукова: Болезнено е да видиш как уважаван бивш учител се реди за храна е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини

/Видео/ Успелите жени на Благоевград: Треньорката Валентина Атанасова: Първо уча децата да обичат водата и после да плуват

Blagoevgrad

/ Видео/ Откровено за Благоевград с топадвокат Албина Анева: При Камбитов Благоевград главоломно върви надолу, общински съвет не изпълнява функциите си и не спазва закона, и не е мястото, където реално се разглеждат проблемите в този град!

Blagoevgrad

/Видео/ Как да топим лесно килограми без глад? Вижте съветите на д-р Зоя Георгиева…

Blagoevgrad

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340