/Видео и снимки/ Така го правят в Симитли: С 40 души вярна дружина Слави поиска любимата Яна от Добринище по стара българска традиция!

„Тридесет души, верна дружина…“ както е в песните и старите предания, облечени във фолклорни носии застанаха редом до своя приятел Слави, за да го подкрепят в един от най-важните избори в живота му- ,изборът на булка ,която да е негова спътница за цял живот. А тя е Яна!

 

Момиче, силно свързано с фолклора и притежател на едни от най-хубавите носии.в областта. Нейното желание било, ако се омъжва да дойдат 30 души,начело с нейния любим на крака,пред дома и. Така ,че всички да разберат, как се „мома с рода прощава“.

 

И те дойдоха: 40 левенти, пременени до един в нейната страст-фолклорни носии. Още в ранния следобед, влюбеният Слави посрещна приятелите си, облякоха красивите носии и с песен и музика потеглиха за Добринище,където нищо неподозиращата Яна живее и работи.

 

В празничната вечер, Слави и дружината я изненадаха на работното и място. Верните другари застанаха зад приятеля си ,докато той зададе съдбовния въпрос , а тя със сълзи на очи отговори „ДА“ , омагьосана от любов.

 

Сред мъжката дружина ,като добри приятели на Слави,за да го подкрепят във важната вечер, бяха кметът на община Симитли Апостол Апостолов и председателят на Общински съвет Симитли, Владимир Христов,пременени в носии. След заветното „ДА“, Яна въобще не се замисли и веднага сложи една от най- красивите носии от колекцията и. В унисон с дружината тя поведе хорото и купонът продължи до ранни зори.

 

Със сигурност Яна никога няма да забрави този паметен за нея ден. Емоциите, породени от голямата и любов и силната мъжка дружина,пристигнала, за да я вземе -като едно време. Прекрасен ритуал ,прекрасен спектакъл , сътвориха патриотично настроените млади хора от Симитли и Добринище,те показаха, че традициите са живи и ще продължават да съществуват. А докато е така ,България ще пребъде! Честито на Слави и Яна. Бъдете много щастливи и вечно влюбени.

Свързани новини

„Мерцедес“ се вряза в кафене, уби човек и рани други двама

Веси

/Видео/ Кметът Румен Томов с важни новини за назначенията в общината, социалните жилища и още…

az

Земеделски стопани от Пиринско на протест срещу начина, по който се предоставят ниви и пасища!

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340