/Видео/ ОИК Благоевград не прекрати правомощията на кмета Румен Томов

С 9 гласа против от общо 13 членовете на ОИК Благоевград не прекратиха правомощията на кмета на Благоевград Румен Томов, заради твърдения за нарушения на ЗМСМА. Поводът за това беше сигнал на бившия градоначалник Атанас Камбитов, но членовете на общинската комисия не го уважиха.

Близо час членовете на ОИК дебатираха по казуса за прекратяване на правомощията на кмета Томов. Доста обширно председателят на комисията Мартин Бусаров обясни,че членовете първо са се запознали с постъпилия сигнал и са изпратили писмо до Търговския регистър. Писмо е изпратено до Румен Томов и той подробно е описал своето становище по казуса.

След изказване на членове на комисията се премина и към гласуване. Йордан Симонски, Вилислав Балев, Елеонора Атанасова, Милена Велкова, Мустафа Сирачки, Владимир Вачев, Александра Стоянова, Илия Милев, Светослава Терзиянова-Михайлова  гласуваха сигналът на екскмета Камбитов да бъде отхвърлен. Против бяха Мартин Бусаров, Елена Панчева, Биляна Петачка и Стоян Терзийски.

Решението на ОИК Благоевград подлежи на обжалване пред Административен съд.

Свързани новини

Гранична полиция: Не спираме нарочно хората от море в Гърция

az

ЧЕЗ планират ново спиране на тока заради профилактика

az

Планови прекъсвания на електрозахранването за 22 ноември в област Благоевград!

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.