/Видео/ Петрич излезе на протест! Родители скандират „Долу ръцете от нашите деца“…

Родители от  Петрич излязоха на протест днес в 12 часа както е обявен и националния протест за София и други градове. Десетки майки и бащи се събраха в центъра на града. Родителите скандираха „Долу ръцете от нашите деца“. Повод за недоволството са промени в законодателството, които влизат в сила от 1-ви януари догодина. Според родители те са силно повлияни от целите и идеологията на Националната стратегия за детето 2019-2030.

Работата по проекта на стратегията беше спряна по разпореждане на премиера Бойко Борисов заради появилите се негативни реакции на част от обществото.

Според родители новите законодателни мерки застрашават българското семейство. Опасенията им са свързани например с текстове за извеждане на деца по сигнали.

Междувременно от социалното министерство разпространиха позиция, че в действащите от 2006-а година текстове, които регламентират основанията на настаняване на дете извън семейството, няма промяна. Това е поредния протест организиран в Петрич.

 

Свързани новини

Ромката Миглена от Благоевград разплака журито на Master Chef , но не получи престилка…

Blagoevgrad

Запасяват се! 38-годишен го загази, откриха оръжие и боеприпаси в имота му…

Blagoevgrad

Гастaрбайтери от Крупник разпускат на екзотична екскурзия в Мексико

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340