/ Видео/ Съветникът Калоян Ханджийски: Кметът Камбитов и Шопова са в интимни отношения според слухове, ако е така някой от двамата трябва да си тръгне незабавно
Камбитов е корумпиран, видно е,че не се справя, твърди опозиционерът

Наш гост в предаването „Откровено“ на ИА Региона е общинският съветник Калоян Ханджийски. Той е познат на широката общественост като най-ревностния опозиционер на политиката водена от общинското ръководство и кмета Камбитов.

-Г-н Ханджийски, шест месеца остават до края на мандата на този общински съвет, през цялото време бяхте опозиция, какво Ви накара още в самото начало да вземете тази страна?

– Първо трябва да кажа ,че още когато се сформирахме ние в Реформаторски Блок Благоевград си обещахме да бъдем честни и принципни. Направихме задълбочен анализ на работата на кмета Камбитов през първият му мандат и единодушно решихме ,че на такова управление ние не трябва да сме патерица. Видно беше, че кметът не се справя, имаше ясна индикация, че управлението е корумпирано, ние не искахме да сме част от това. И въпреки ,че имахме предложения от страна на Камбитов да се включим в управлението, ние взехме принципна позиция. Тук трябва да кажа,че ако Камбитов се справяше бихме го подкрепили, просто взехме честна позиция и времето показа,че сме прави.

– Кое в политиката на местната власт в лицето на кмета е най-лошо и най-пагубно за хората в община Благоевград?

-Категорично Корупцията! Камбитов не само,че не се опита да се бори с нея, но напротив задълбочи я. Корупцията е в основата на всичките беди за общината. Когато има Корупция, няма инвеститори,от което следва слаба трудова заетост,слаб пазар на труда от там и ниски доходи, има ли ниски доходи младите хора напускат…Тъжно, но е истина. Корупцията е навсякъде…кмет, администрация,обществени поръчки.. навсякъде. Вижте само как едни и същи фирми на братовчеди и близки до властта печелят всички поръчки. И най-лошото е ,че поръчките са направени така, че предварително е ясно кой печели!? Рибата мирише от към главата. Според мен, Камбитов е меко казано корумпиран.

-Благоевград затъва и това е видно, кой и как може да спре това нещо, имате ли идея?

-Само правилна и адекватна политика може да спре разпада. За това обаче сме отговорни всички ние гражданите на този град, защото всеки отговорен гражданин е длъжен да даде своя принос, дори само с това да отиде и да гласува, да не престава да търси подходящите хора. Важно е да изискваме, да търсим, да споделяме както правилните, така и неправилните действия. Да изискваме публичност на всички процеси. Само публичността ще ни направи отговорни граждани.Трябва ясен отчет на приходи и разходи, на планове, на стратегии. Ние, гражданите трябва да изискваме осветляване на всички процеси. Например, в макроикономически аспект общината е катастрофа.Високи данъци, голям дълг, висока безработица /5.8 %/, висока младежка безработица/13.4%/, ниска трудова заетост / 26 600 рекордно дъно /, ниски заплати /последно място/, нула инвеститори и т.н. и т.н. Хората обаче не знаят тези факти. Цифрите са страшни и тъжни. Трябва да е ясно, че платените медии изкривяват картинката, показват само лустрото, скриват истинската картинка, манипулират и заблуждават! Гласът на нас от опозицията е заглушен. Малко са обективните, като вас медии, който имат смелостта да пишат истината.

-Има ли конфликт на интереси в ръководството на община Благоевград?

-Категорично Да, всички го виждат, цари пълна шуробаджанащина…то не са братовчеди, кумове, сватове, любовници и приятели, други май няма. За да започнеш работа в общината или в общинско дружество трябва да си лоялен към ГЕРБ или Камбитов, това е критерият. В общината работят цели фамилии, Хасково пасти да яде… Например доскорошният зам. кмет по строителството и кумашин на кмета Камбитов, купуваше на безценица общински имоти през фирмата на дъщерята на жена му /предишен брак /? На същия са минали и криминални поправки по отношение сградата му на Кончето? Братовчедите на Камбитов печелят системни и апетитни поръчки от общината? В същата ситуация са и приятелите му, едни и същи четири-пет лица печелят поръчките. Например, в социалните мрежи и от ухо на ухо в общината се твърди ,че кметът и един от зам. кметовете са в интимни отношения? Разбира се слабо ме интересува живота на двамата в личен план, но като Кмет и Зам.Кмет те са в категоричен конфликт на интереси !? Кметът е длъжен да опровергае това, ако е слух, ако пък не е, някой от двамата трябва да си тръгне незабавно!

-Докъде стигнаха делата Ви с кмета Атанас Камбитов?

-Три дела, които водих срещу общината вече спечелих. Сега имам ново, което Камбитов в личен план ми заведе за „Уронване доброто му име“ /смее се /. Чакам да се насрочи дата за въпросното дело, мисля да спечеля и него. Ясна е целта му да ме разкарва по съдилищата. Интересно е ,че по едно от делата който спечелих, Камбитов не изпълнява решението, а то е на ВАС ? Имам и едно дело в Страсбург – „Съда по правата на човека“ то е на финалната права, разбира се ще спечеля и него.

-Местните избори наближават, готвите ли се за тях?

-Разбира се, че се готвим, ние сме сериозна партия и сме с огромна отговорност към обществото. Работим по сериозна листа с доказани авторитети. Работим и по програмата, с която ще се явим на изборите, развили сме цели и стратегии как Благоевград да бъде по успешен. Ще изненадаме с много добри предложения. Преди Местните избори обаче има Европейски, на които също ще се постараем да изберем достойни кандидати. Някъде около местните, според мен, ще има и Парламентарни, така ,че ще е интересно…

– Какъв трябва да бъде новият кмет на Благоевград?

-Ще го кажа по-синтезирано: Смел визионер, с ясно очертани приоритети, не се притесняващ да прави реформи, с подход и програма, която час по скоро ще ни извади от блатото и ни постави там, където е нашето място.А именно на европейската сцена, като един модерен, млад и развиващ се град, с който ние всички да се гордеем. Град от достойни и културни хора, които са истинска гордост за предците си и за поколенията след тях.

-Имате ли амбиции да седнете в кметския стол в града?

-Ооо.. не, на този етап не. Аз вече опитах и хората не ме припознаха като тяхна кандидатура, ще бъде малко нахално. Ще работя обаче с цялото си сърце за това да открием и подкрепим достоен кмет. Благоевград го заслужава, аз вярвам в това! Тук искам да призова гражданите да се включат по-активно в управлението. Благоевград е нашият дом и това как изглежда той зависи от всички нас, които го обитаваме. Нека само Бог ни пази и бъдем всички живи и здрави, останалото ще дойде на мястото си.

Свързани новини

Зелените се регистрираха за участие на местните избори, готвят много изненади!

Пепи

Да се чувстваш щастлив! Свещеник от Пиринско изпълни детската си мечта да има кон

az

Докъде я докарахме! 12 годишен намерен мъртво пиян пред благоевградска дискотека…

az

19 коментара

Плашок 02.04.2019 12:55 at 12:55

Да истина е че са любовници. Двамата да си варвят за Падеж. Нито професионално нито като двойка става нещо от тях. Те не могат семействата да си оправят, та града ще оправят смешни са.

23

1
Отговори
Страхил Попов 02.04.2019 13:42 at 13:42

Научи се да пишеш!!! Както и тези, които са писали статията!!!

1

18
Отговори
Гошев 02.04.2019 15:50 at 15:50

Хахаха ох боже калоянчо работа ли нямяш чедо, нещо си гола вОда

0

20
Отговори
Васко Балтаджиев 02.04.2019 13:53 at 13:53

Еб@си смотаната медия сте, а тоя дето боядисва паметници , ич да не ми говори, че не е цвете за мирисане

2

18
Отговори
До Павел 02.04.2019 21:48 at 21:48

Папа Франциск затова идва, за да венчае тези двамата. Ха ха ха града да се стяга за тежка свадба, но без фойерверки и заря неможе така.

20

0
Отговори
Йоан 03.04.2019 13:23 at 13:23

Пълни глупости бръщолеви тоя!Как може да му взимате на тоя интервю….това е смешно и несериозно.

1

15
Отговори
До Васко 02.04.2019 20:39 at 20:39

Кое е смотаното? Не е ли истина ,че Камбитов остави жена си и дъщеря си заради една сервитьорка,като Шопова? Не е ли истина,че Шопова е пред развод,който нарочно бави заради конфликт на интереси?Не е ли вярно,че сестри,майки, дъщери,племенници,БРАТОВЧЕДИ и приятели работят в общината? И много др.неща,които скоро ще бъдат разкрити.

23

0
Отговори
Общински 02.04.2019 21:17 at 21:17

Цял град знае за тези две влюбени гълабчета. Всички роднини и приятели са нагласени на работа от тези двамата. ГЕРБ вън от нашия град.

22

1
Отговори
Павел 02.04.2019 21:25 at 21:25

Стига злоба щом се обичат, защо пак да не се вземат .

1

12
Отговори
Венци 02.04.2019 21:54 at 21:54

Засрамете се злобни хора с тези лъжи.

1

17
Отговори
ДО ВЕНЦИ 02.04.2019 23:48 at 23:48

НЕЩО МАЙ ТЕ БОЛИ?

13

1
Отговори
До Ханджийски 03.04.2019 7:38 at 7:38

Калояне,защо уронваш доброто име на Камбитов? Пълен цирк! Те простите му държанки се хвалят по града ,а Шопова нека си мисли,че е единствена. Сега една друга селска кметица е завъртяла главата на ,достойния,, Камбитов. А ,като му уронваш името Ти, той колко жени и деца заряза и защо?Да излезе и да каже.

15

0
Отговори
??? 03.04.2019 7:56 at 7:56

Ама,найстина ли Камбитов има смелостта да вкара такова дело,за уронване на име? Това е пародия! Та Шопова и Камбитов дори не се крият ,че са двойка! Преди 1седм.пиеха сутринта кафе на Кристал,предишния ден обядваха заедно в пицарията с/у пощата ,преди месец се държаха за ръце по време на обяд в Джошуа,преди 2м.се целуваха в дискотеката на братовчед му пред цялата му рода и т.н. И т.н.

18

0
Отговори
Калинка 03.04.2019 8:28 at 8:28

Трябва да се изчисти хубавия ни град от тази паплач в общината начело с тези двамата без морални кметове, кметици. Писна ни от техния цирк и заря. Хората нямат работа а тези охолно и демонстративно си живеят на нашите гърбове. Да им се направи проверка .

18

0
Отговори
Киро 03.04.2019 9:09 at 9:09

Злобата ви край няма смехурковци който само плюят отровата . Не искате да си признаете колко хубави неща се направиха за града, точно от тези двамата.

1

14
Отговори
Веско 03.04.2019 16:48 at 16:48

Кой го бърка личния живот на хората ?Разбира се тези дето нямат такъв!Засрамете се и спрете тази злоба!!!

0

16
Отговори
До Веско 07.04.2019 16:38 at 16:38

Когато се заемат обществени позиции със сигурност трябва да се съобразяваш с общественото мнение! Трябва да бъдеш еталон на обществото и да будиш възхищението му.Най-вече с морала и поведението си. Така,че злобата си запазете вие проста сервитьорке опетнила дете,мъж и цяла община.

10

0
Отговори
Приятел 07.04.2019 23:16 at 23:16

САМО ГЛУПОСТИ РАЗТЯГАТЕ ! КАМБИТОВ Е СЪС ЖЕНА СИ И СЕМЕЙСТВОТО ИМ.

2

6
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.