/Видео/ Янко Попдимитров от село Изгрев: В клипа, който разпространи Атанас Камбитов съм нарочен, че купувам гласове!

Мъжът от клипа, който разпространи бившият кмет на Благоевград, е подал жалба в полицията. Причината – Янко Попдимитров заяви, че е нарочен, че купува гласове в изборния ден и това, по думите му не било истината.

След изборния ден бившият градоначалник на Благоевград – Атанас Камбитов, разпространи видео в социалните мрежи, на което се вижда Попдимитров, брат му и друго лице – новоизбраният общински съветник от листата на БСП Бисер Стойчев, пише бтв.

От публикацията на Камбитов става ясно, че заснетите мъже се занимават с търговия на гласове и то пред една от изборните секции в града.

След загубата: Атанас Камбитов напуска политическите постове в Благоевград

След 8-годишно управление в града ГЕРБ загуби вота на гражданите

Попдимитров обаче настоява, че това е клевета: „Паркирах си автомобила, до мен беше паркирал съвсем случайно Бисер Стойчев. Разменихме няколко думи”, разясни в „Тази сутрин” той.

Разказа, че представената размяна на пари в клипа всъщност е било предаване на ремонтиран телефон срещу заплащане от 30 лева. Попдимитров имал сервиз за телефони и брат му си дал апарата за ремонт.

„Аз вадя телефон – давам му на брат ми. Телефонът беше за ремонт. Заплати ми ремонтчето. (…) Имам магазин на главната улица в Благоевград. Знаеш ли какво е – всеки да те оприличава на някой цигански барон. Имам семейство, имам деца и си изкарвам парите по съвсем честен начин”, разказа още благоевградчанинът.

По думите му никой от екипа на Камбитов не се е свързал с него, след като видеото е било разпространено. Попдимитров от своя страна вече е подал жалба срещу неизвестен извършител.

Видеото е публикувано на 3 ноември в 16:52 часа точно в дена на балотажа.

 

Вижте видеото тук:

Свързани новини

Рев на мощни мотори и опасни демонстрации! Откриват Мотосезон 2019 тази неделя в Благоевград

az

Няма прошка! Прибраха на топло двамата мъже обрали детската градина в Кърналово

Рени

Представят книгата „И земен, и небесен“ в памет на Николай Кимчев

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.