Вълнения! Красива дама от Пиринско завърши с пълно отличие медицина

Младата надежда в медицината д-р Гергана Петрова от Разлог е удостоена с почетен знак „Златен Хипократ“ за постигнато пълно отличие през целия курс на обучение по медицина и държавните изпити. Статуетката й е връчена от ректора на СУ проф. Атанас Герджиков на официалната церемония по дипломирането, която се състоя вчера в аулата на университета.
В тържественото си слово д-р Петрова благодари на своите преподаватели за предадените знания и обичта към професията и отправи най-искрени пожелания за бъдещи успехи към колегите си.
Д-р Петрова сподели вълнуващия момент с най-близките си хора. На церемонията присъстваха родителите й, съпругът й, петмесечната им дъщеричка Мартина и учителката й по химия Елена Тумбева,пише струмабг.

„На този ден най-щастливи са родителите ни – да ни видят с тоги и диплома, а от утре – с бели престилки. Да ни видят като отговорни и зрели хора, сбъдващи мечтите си. Благодаря на родителите ми и на съпруга ми за компромисите и подкрепата, за възможността да поставя обучението си на първо място и да дам всичко от себе си, за да стана добър лекар, но и добър човек. Благодаря и на прекрасната си дъщеря Мартина, че дава смисъл на всичко това. Защото всеки успех се обезсмисля, ако няма с кого да се сподели“, бяха думите на д-р Петрова, отправени към семейството й.
Постижението на д-р Гергана Петрова е повод за гордост на цял Разлог, защото тя е първият лекар от града, удостоен със статуетка „Златен Хипократ“.

Д- р Гергана Петрова е първо поколение лекар в семейството. Майка й Катя Механджиева е начален учител в НУ “Яне Сандански” в Разлог, а баща й Бойчо Механджиев е инкасатор в „ЧЕЗ Електроразпределение”, клон Разлог. Гергана е единственото им дете, отгледана с много обич от родителите си. Завършва с пълно отличие в родния си град и сбъдва мечтата си да стане лекар. На предварителните изпити изкарва пълно шест и влиза с най-висок бал от всички кандидат-студенти. Още при приемането й в университета през 2013 година тя дава заявка да е сред най-добрите студенти. През целия си курс на обучение показва невероятни успехи, а единствените оценки в книжката й са шестици. Прецедент по време на следването й е оценка “6+”, която получава по биохимия.
През 2017 година Гергана сключва брак с любимия си Мартин Петров, но семейният живот не й пречи и тя продължава напред, подкрепяна освен от родителите си, и от съпруга си. През юли тази година животът на д-р Петрова се осмисля още повече с появата на малката им дъщеричка Мартина.
Младата лекарка мисли да остане и да се развива в родния си град Разлог, където са любимите й хора и въпреки многото предложения за работа, които е получила.
Своя диплом вчера получи още един млад лекар от Разлог – д-р Ренета Пелтегова, която е дъщеря на д-р Валентин Пелтегов, завеждащ вътрешно отделение в МБАЛ – Разлог.

Свързани новини

Джип се заби в бреза в Дупница

Веси

Лада се завъртя на пътя и катастрофира

az

Кукерите от Полето дефилират първи на маскарадните игри в Симитли

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.