Двама от протестиращите на главен път Е-79 край Владая са задържани…

Двама души са задържани от полицейските служители, а няколко са получили предупредителен протокол. Това каза за Агенция „Фокус“ инж. Васил Николов, председател на Протестния инициативен комитет на селата Владая, Драгичево, Мърчаево, Рударци и Кладница.

Протестът блокира главен път Е-79 при гара Владая. Първоначално имаше периодична блокада на движението, но в последствие тя стана пълна“, заяви инж. Николов. Той посочи, че протестът е започнал в 17.00 часа и е продължил до 18.30 часа. Участие в него са взели между 300 и 400 човека. „Протестът беше по-малък, защото автобусите, които бяха планирани да тръгнат от Благоевград, Дупница, Кюстендил и Радомир ги отказахме, защото постигнахме все пак някакви договорки с Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и за това решихме протестът да е символичен, като предупреждение“, каза организаторът на протеста. „Нашите искания към момента са от АПИ да спазят това, което са обещали, а то е до октомври да организират постоянна реверсивна организация на движението, чрез светофари. Ако дотогава видим, че няма напредък, дори и по-рано, защото настояваме да ни държат в течение, какво се случва, ще преминем към по-мащабни действия, каквито бяха планирани и сега. Искахме цяла Южна България да се включи в протеста, но впоследствие го отменихме и го направихме локален“, подчерта инж. Васил Николов.

По думите му протестът е приключил и движението е нормализирано.

Снимка нова тв.

Свързани новини

Йорданка Германова отново начело на КТ „Подкрепа” в Дупница

az

/Снимки/Лек автомобил излетя от АМ „Струма“, ранени са трима

Рени

Без препитание! 50 служители в цех за пелети остават без работа…

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.