Добри хора от ул.“Броди“ изградиха къщичка за бездомните кучета

Добри хора от благоевградския квартал „Струмско“ запретнаха ръкави и изградиха къщичка за бездомните кучета. Тя се намира на ул.“Броди“ в близост до детска площадка. В къщичката вече се събират доста четириноги и там се топлят в студените дни.
„ Кучетата също търсят топлинка, в квартала има много и не можем да ги оставим на студа.Съседи и носят храна“,обясни жител от квартала.

Той обясни, че по закон от общината са задължени да хванат безстопанствено куче, да го чипират, кастрират и обезпаразитят, както и да му намерят осиновител. Ако това обаче не е случи в рамките на 15-20 дни го връщат на мястото, откъдето е хванато, с изключение на детски градини и училища.

Общинският приют за кучета разполагал с 30 места, но бил постоянно пълен.

Свързани новини

Зрелостници сюрпризираха с торта за ЧРД на любимата Езикова гимназия в Благоевград

az

Държавният глава Румен Радев идва в Благоевград за дипломиране на двадесет и петия випуск на Американския университет!

az

Завърши традиционният Мотокрос в Добринище 2019

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340