Доброволци обновяват хижа „Скакавица“

Туристическото дружество „Рилски езера“ набира доброволци за основно обновяване на хижа „Скакавица“. Тя е първата хижа в България, построена изцяло с дарения и доброволния труд на хората от Дупница и региона преди 97 години. Всеки желаещ може да се включи през тази събота и неделя – 14 и 15 септември.
Доброволците ще участват в изграждането на навес за поставянето на фотоволтаични панели, които са дарение, казаха от туристическото дружество. Предвидено е и основно почистване на сградата и района около нея, както и сглобяване на нови легла и друго обзавеждане, боядисване и други ремонти дейности. Доброволците няма да се ангажират с пренасяне на материали до хижата, защото това ще стане с коне.
Сборният пункт е пред Спортната зала в Дупница в 8.00 часа в събота.
Хижа „Скакавица“ се намира в Северозападна Рила, на левия бряг на р. Скакавица, в подножието на вр. Кабул, на 1869 м н. в. Изградена е на мястото на първата туристическа хижа в България, построена през 1921-1922 г. от дупнишките туристи, унищожена от стихиен пожар през 1951 г., а по-късно възстановена.

Източник: bta.bg

Свързани новини

Решено! Н. Георгиев избира кого от двамата зам.кметове на Кресна да освободи

az

Няма да се примирят! Благоевградските родители също излизат на протест!
Протестите в Благоевград са два, автошествие и пешеходен

Пепи

Вандалски акт! Собственик на „Мазда“ изпадна в потрес, като видя…

Пепи

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.