Една добра възможност: Професионалната гимназия “ Ичко Бойчев“ спечели Европейски проект за културно, историческо и артистично наследство…

Благоевградската професионална гимназия „Ичко Бойчев“ спечели Европейски проект по К2  „Партньорство за училищен обмен“ на стойност 188480 евро. Участници в проекта са 6 държави Испания, Португалия, Франция, Турция и Италия и България в лицето на Благоевградска професионална гимназия “ Ичко Бойчев“. За ръководител на проекта е   избрана ст. учителят  по английски език Весела Янчовска.

Проектът е свързан с културно, историческо и артистично наследство.

ИА Региона Весела  потърси Весела Янчовска за коментар, ето какво каза тя за проекта:

„Целта е чрез партньорството всяка страна да запознае останалите участници с културното наследство и богатство на съответната страна, да мотивира учениците за развиване на знания, умения и интереси и да възпита респект към културните ценности. Най-пълна представа за една страна може да се добие, като опознаеш нейните традиции и обичаи, а традициите не умират, ако се предават от поколение на поколение.

Идеята е също да се привлече интереса не само на учениците, но и на техните родители, които също ще бъдат активни участници в проекта.

Подготвях и учениците за този проект през годината

Работихме по подобен проект в училище, свързан с интересите на учениците. Споделяхме идеи, те изготвяха презентации, викторини и забавни състезания с познавателна цел. Посетихме историческия музей, от където учениците черпиха идеи и материали за изготвяне на виртуален музей. Всичко това допринася за работата в училище, мотивирани са да научат език, за да отидат да видят и да упражнят знанията си. Това създава и едни страхотни приятелства и за в бъдеще. Проектът е резултат точно на тези контакти и дългогодишни приятелства с колеги от други страни. Още преди години бях спечелила проект по Коменски, от който натрупах не само много умения, знания и впечатления, но и приятели за цял живот, с които не спираме да поддържаме контакти непрекъснато. Още тогава решихме да споделим това „Щастие“ и с нашите ученици и изготвихме проект за партньорство, но за зла участ, не можа да се осъществи по независещи от мен причини. Директорът на училището- г-н Драгоев непрекъснато ни приканва да участваме и реализираме проекти, от които е видно че определено имат огромна роля за развитието на учениците и активното им участие в училищния живот.“

От казаното от В. Янчовска се вижда, че благоевградската професионална гимназия може да даде една добра възможност  на бъдещите ученици. От участие в такива проекти се трупа много  опит и знания, които ще послужат и в реализацията на младите хора.

През последните две, три години на пазара на труда се търсят масово млади хора с професионално образование, каквото предлага това училище.

 

 

 

Свързани новини

Ново земетресение разлюля Благоевград

az

Югозападът писна: Останахме без кабелна телевизия и интернет!

az

Планови прекъсвания на електрозахранването за днес 26 ноември…

az

1 коментар

елена 19.07.2019 16:14 at 16:14

Браво! Успех!

0

0
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.