Започва голямата въртележка в ОбС! Куп съветници ще се пробват за председатели с цел да се спъва работата на кмета Румен Томов. На сцената пак излизат вечният кандидат Рашко Динков и претърпелият голям крах Любен Милев, след тях Иван Ризов и Албина Анева, всеки с претенции и самочувствие

Лидерът на червените в Благоевград Любен Милев отново влиза в битката за председател на Общинския съвет в областния център на Пиринско. Кандидатурата му ще бъде издигната повторно на извънредната сесия в петък, потвърди самият той като коментира, че предстоят разговори за увеличаване на подкрепата. На последното гласуване миналия петък Милев претърпя крах като успя да привлече в своя подкрепа едва 9 гласа от общо 41 съветници, което е почти 22 % от състава на местния парламент.

Вотът тогава бе категоричен , 15 съветници пуснаха недействителни бюлетини, а конкурентът на Милев Рашко Динков от групата на Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“ в местния парламент бележи спад като получи едва 17 гласа.

Сега започва голямата въртележка в ОбС, след четири неуспешни избора за председател голяма част от съветниците ще пробват силите си за ръководното място на извънредната сесия този петък. Целта е една-да се спъва работата на кмета инж. Румен Томов.

Четирите избора до сега преминаха в един нездрав климат на песимизъм и неяснота за бъдещето на Благоевград. Разноликият Общински съвет преживява конфронтация и конфликти в борбата за председателския пост.

В петък на сцената излизат отново вечният кандидат Рашко Динков, който бе част от модела Камбитов-Тасков и го подкрепяше през целия мандат и претърпелият голям крах Любен Милев, който не се вслушва в заръката на Корнелия Нинова БСП да не издига председател на ОбС,тъй като кметът е подкрепен от партията.

На 6-и декември възможностите си ще пробват Иван Ризов и Албина Анева, всеки с претенции и самочувствие, че напълно е достоен за председателския пост. Анева все още обмисля решението, тъй като пред медии заявила,че в сряда ще каже категоричното си решение. Запознати смятат,че Албина Албина чака да мине всичко и да се впусне в играта под диктовката на Радослав Тасков, който играе ролята на сив кардинал и блъска напред всички, за да бъдат употребени и накрая да се пробва той. Въпреки че на старта заяви публично, че няма да се кандидатира, на две от сесиите два пъти го предлагаха за водещ и той не си даде отвод.

В кулоарите се шушука, че тези същите съветници, които са кандидати за ръководния пост са пускат невалидни бюлетини, за да има шанс и за тях.

Изборът на председател се провежда с тайно гласуване, затова и се кроят планове и договорки. За избран се смята кандидатът, който е получил повече от половината от гласовете от общия брой на съветниците. Дали ще има избран председател или изборът му още ще се протака във времето с цел да се подлива вода на кмета ще стане ясно този петък.

Свързани новини

Детска градина в Югозапада затворена, заради болни деца!

Пепи

Основната роля на жената е да бъде домакиня?

Веси

Тъжна вест: Отиде си бившият областен управител на Кюстендил

az

1 коментар

Председател на общински съвет 03.12.2019 23:35 at 23:35

А Бали защо се дръпна, видя, че не става и влезе под кожата на Паскалев и да си върти игрички те с главния му архитект. Да, ама не, няма да му се получи.

0

2
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340