Започва „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград

След броени дни започва седмото издание на театралният фестивал „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград. Изключителен авторски спектакъл ще постави старта на най- чакания театрален маратон. На 10 май, фестивалът ще бъде открит със спектакъла на Ива Тодорова- „Приятно ми е, Ива“. Авторското представление, ще започне в 18.00 часа на Голяма сцена в ДТ „Никола Вапцаров“.
Актрисата Ива Тодорова има множество награди, сред които „Икар“ 2019 за водеща женска роля, „Икар“ 2019 за драматургичен текст, извънредна награда „Златен кукерикон“ 2019 за индивидуално театрално постижение, номинация „Икар“ 2019 г. за водеща женска роля, номинация „Икар“ 2019 г. за драматургичен текст. Изключително харизматичната Ива Тодорова е позната на публиката от работата си с режисьори като Галин Стоев, Стоян Радев, Лили Абаджиева.

Спектакълът едновременно разсмива и вълнува, основно се свързва със зрителя през емпатия, като създава чисто поле на споделеност, близост, обич и радост, в което зрителят е приласкан да съучаства (емоционално и интелектуално), с възможност за острова на катарзиса – да осъзнае, преживее и преработи личните си неудовлетворености, травми и болки, но и заедно с това да разпознае и усили собствените си радости и желания. „Приятно ми е, Ива!“ е преживяване, което в театъра не се случва често.

Програмата на фестивала „Тара-ра-бумбия“ и тази година е изключително богата. Той ще продължи до 20 май. Билети и карти за представленията може да закупите на касата на ДТ „Никола Вапцаров“.

Свързани новини

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на Благоевградска област за периода 12-16.08.2019 г.

Веси

/Видео/ Благоевградската формация „Танцова магия“ даде старт на коледните празненства…

az

Самокатастрофирал „Опел“ стои два дни на изхода на Благоевград, заради…

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.