Започна записването за прием в осми клас в училищата в Благоевградска област, закриват 9 паралелки

От днес започва записването на класираните на първия етап за прием в осми клас в област Благоевград. Крайният срок е 16 юли, съобщи за Радио Благоевград Методи Попов от РУО-Благоевград. Общкият брой на учениците, които са класирани за първи прием след седми клас в областта са 2 573. Има и ученици, които не са успели да се класират никъде, според желанията си, тъй като не им е достигнал необходимия бал, съобщи радио Благоевград.
Броят на учениците, които следват да продължат образованието си след седми клас е над 2700 за област Благоевград. „След много сериозен анализ и след като получихме потвърждение от местните власти – общински администрации, педагогически специалисти в отделните училища, се пристъпи към закриване на още 9 паралелки в областта. Закрити са нови паралелки в три от обединените училища, както и в профилирани и професионални гимназии“, допълни Попов.Сн.архив

Свързани новини

Момиче и момче излетяха с колата си в дере

az

Апостол Апостолов се регистрира от „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ“ за кмет на Симитли, подкрепят го над 30 партии и формации
Поли е единствен кандидат и вече се знае, че печели изборите в общината

Веси

Тъжна вест! Отиде си известен преподавател в ЮЗУ “Н.Рилски“

Веси

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.