За едни закони има, за други не! Кой слага чадър над този строеж?

Спазват ли се всички изисквания за безопасност на строителните обекти в Благоевград? Факт е,че работниците масово не спазват изискванията за безопасни условия на труд, а повечето от строителните обекти са необезопасени и не се използват личните предпазни средства.
При проверка  на сграда в центъра на Благоевград, на ул. „Иван Михайлов” при старата автогара „Кончето“ ясно пролича,че и там се газят правилата. Работници на третия етаж и на покрива се трудеха без предпазни каски, което е грубо нарушение на правилата. Освен това информационната табела трябва да се сложи на видно и достъпно място, а човек трябва доста да пообиколи, за да я открие.

Защо Инспекция по труда спи или се правят на ударени, защото назначената от ГЕРБ и по-точно предложената от нейния съученик Камбитов шефка не си върши работата както трябва!? Колко проверки са направени на обекта?, питат се съседи на строящата се кооперация. Предвижда се тя да бъде 5-етажна жилищна сграда с търговски площи в партерното пространство и подземни паркоместа за собствениците на мястото на комплекс „Кончето“.

Говори се, че строителният обект е на бившия зам.-кмет по строителство и сигурността Янко Янков, въпреки че на документи не фигурира неговото име.

Апетитният имот е собственост на софийската фирма „Строителство и саниране – инженеринг консулт” ЕООД с управител 25-годишната Елизабет Урукова, чиято майка бе омъжена за певеца Веселин Маринов.
Младата софиянка подписала договора за покупка на имота от 837 кв.м от „Пътнически превози“ през март 2016 г., през декември пък община Благоевград й продала своите 184 идеални части от поземления имот.

Любопитно е, че фирмата от 2009 г. до 2012 г. е била на инж. Я. Янков. През периода 2009-2013 г. пък бившият зам. кмет по строителството на Благоевград е бил партньор и в „Стройинвест консулт“, която сега строи в имота на бившия комплекс „Кончето”.
Запознати твърдят,че Янко Янков е бил в конфликт на интереси, тъй като участвал в комисията, където се разглеждали документите за саниране,търгове и конкурси,където е участвала неговата фирма.

Известно е, че преди инж. Янков да седне в зам. кметското кресло, е бил управител на „Екоконсулт“ ДЗЗД, с която са голяма част от договорите на обследване на жилищните блокове в Благоевград преди санирането им. По-късно фирмата „Строителство и саниране – инженеринг консулт” ЕООД участва и в самото саниране, след като спечели търгове за изпълнител на обектите.
Янко Янков подаде стратегически оставка след скандали около санирането и падналото скеле на централен блок. Публична тайна е,че Камбитов и Янков са близки приятели, кметът му е кум.

ИА Региона стартира серия репортажи на строителни обекти, за това как се работи, спазват ли се правилата, еднакво ли се прилага законът към всички строежи, кой прави чадър на определени фирми…

 

 

Свързани новини

Владиката Серафим отслужи св. Литургия в храма в Симитли в деня на светеца пазител на децата!

az

Брутално! Наръгаха 31- годишен в корема

az

ЧЕЗ удължава срока на конкурса „Електрически стълбове- дом на дивите птици“ за област Благоевград!

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340