За първи път! Благоевградски адвокати усилено тренират за турнир по белот

Адвокатската колегия в Благоевград свири сбор за всички свои членове, почитатели на белота, и им заръча да зарежат всякакви летни удоволствия и да започнат активни тренировки, ако искат да участват в първия по рода си адвокатски турнир по най-популярната игра на карти. Той ще се организира на 21 и 22 септември 2019 г. в залата на Адвокатската колегия в Благоевград, а срокът за записването на състезателите е 15 септември.
Инициатори на турнира са защитниците Рангел Бараков, Атанас Малешевски и Асен Вакареев. В началото на лятото тримата седнали и направили писмено предложение за спортното мероприятие, което внесли за редовно разглеждане на юлското редовно заседание на Адвокатския съвет. Още на 12 юли предложението било прието с пълно мнозинство и били определени датите на турнира. Изискването към адвокатите белотаджии е да се записват по отбори в състав двама титуляри и една резерва, като е почти сигурно, че резервите няма да могат да се доберат до каретата, защото белотаджия отстъпва мястото си само в много краен случай,пише струма бг.
Според един от авторите на идеята – адв. Р. Бараков, предложението им било с предизвестен край, защото ръководството в лицето на председателя на Адвокатския съвет Иван Чолаков и на шефа на цялата Адвокатска колегия Мария Георгиева са сред най-запалените почитатели на белота. Разузнаването на Бараков докладвало, че веднага след насрочването на датата и двамата започнали усилени ежедневни тренировки.
За момента още не е ясен регламентът, при който ще протече надпреварата, защото не се знае колко отбора ще се запишат, но според Бараков участие ще вземат почти всички адвокати в колегията, които са около 400. Наградният фонд се пази в тайна, но със сигурност победителите в турнира ще получат официалната титла „Майстор на спорта“ и уважението на всичките си колеги

Свързани новини

Вандалски акт! Срязаха гумите на лек автомобил в…

Blagoevgrad

Кмет от Пиринско яде мед от 100 лв. за бурканче

az

ОФК Пирин за Красимир Безински: Пример и олицетворение на всички ценни качества на благоевградската футболна школа!

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340