За първи път! Благоевградски адвокати усилено тренират за турнир по белот

Адвокатската колегия в Благоевград свири сбор за всички свои членове, почитатели на белота, и им заръча да зарежат всякакви летни удоволствия и да започнат активни тренировки, ако искат да участват в първия по рода си адвокатски турнир по най-популярната игра на карти. Той ще се организира на 21 и 22 септември 2019 г. в залата на Адвокатската колегия в Благоевград, а срокът за записването на състезателите е 15 септември.
Инициатори на турнира са защитниците Рангел Бараков, Атанас Малешевски и Асен Вакареев. В началото на лятото тримата седнали и направили писмено предложение за спортното мероприятие, което внесли за редовно разглеждане на юлското редовно заседание на Адвокатския съвет. Още на 12 юли предложението било прието с пълно мнозинство и били определени датите на турнира. Изискването към адвокатите белотаджии е да се записват по отбори в състав двама титуляри и една резерва, като е почти сигурно, че резервите няма да могат да се доберат до каретата, защото белотаджия отстъпва мястото си само в много краен случай,пише струма бг.
Според един от авторите на идеята – адв. Р. Бараков, предложението им било с предизвестен край, защото ръководството в лицето на председателя на Адвокатския съвет Иван Чолаков и на шефа на цялата Адвокатска колегия Мария Георгиева са сред най-запалените почитатели на белота. Разузнаването на Бараков докладвало, че веднага след насрочването на датата и двамата започнали усилени ежедневни тренировки.
За момента още не е ясен регламентът, при който ще протече надпреварата, защото не се знае колко отбора ще се запишат, но според Бараков участие ще вземат почти всички адвокати в колегията, които са около 400. Наградният фонд се пази в тайна, но със сигурност победителите в турнира ще получат официалната титла „Майстор на спорта“ и уважението на всичките си колеги

Свързани новини

Гордост за Езикова гимназия -Благоевград! Десетокласничка заслужи място сред най-добрите ученици в света

az

Зрелостничка от Езикова гимназия изгоря, спипаха я с бръмбар в ухото!

az

Спецакция в Югозапада! Ето кой задържаха…

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340