За първи път! Благоевградски адвокати усилено тренират за турнир по белот

Адвокатската колегия в Благоевград свири сбор за всички свои членове, почитатели на белота, и им заръча да зарежат всякакви летни удоволствия и да започнат активни тренировки, ако искат да участват в първия по рода си адвокатски турнир по най-популярната игра на карти. Той ще се организира на 21 и 22 септември 2019 г. в залата на Адвокатската колегия в Благоевград, а срокът за записването на състезателите е 15 септември.
Инициатори на турнира са защитниците Рангел Бараков, Атанас Малешевски и Асен Вакареев. В началото на лятото тримата седнали и направили писмено предложение за спортното мероприятие, което внесли за редовно разглеждане на юлското редовно заседание на Адвокатския съвет. Още на 12 юли предложението било прието с пълно мнозинство и били определени датите на турнира. Изискването към адвокатите белотаджии е да се записват по отбори в състав двама титуляри и една резерва, като е почти сигурно, че резервите няма да могат да се доберат до каретата, защото белотаджия отстъпва мястото си само в много краен случай,пише струма бг.
Според един от авторите на идеята – адв. Р. Бараков, предложението им било с предизвестен край, защото ръководството в лицето на председателя на Адвокатския съвет Иван Чолаков и на шефа на цялата Адвокатска колегия Мария Георгиева са сред най-запалените почитатели на белота. Разузнаването на Бараков докладвало, че веднага след насрочването на датата и двамата започнали усилени ежедневни тренировки.
За момента още не е ясен регламентът, при който ще протече надпреварата, защото не се знае колко отбора ще се запишат, но според Бараков участие ще вземат почти всички адвокати в колегията, които са около 400. Наградният фонд се пази в тайна, но със сигурност победителите в турнира ще получат официалната титла „Майстор на спорта“ и уважението на всичките си колеги

Свързани новини

ОбС не прие предложенията Александър Миразчийски и Гълъб Костадинов да станат почетни граждани на Благоевград!

az

/Снимки и видео/ Родителите в Благоевград не се отказват! Пореден протест срещу „Националната стратегия за детето 2019-2030“

az

Незагасен фас изпепели апартамент в благоевградски квартал!

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.