Зелена светлина за стартовете за Световната купа по ски в Банско

Международната федерация по ски даде зелена светлина за провеждане на състезанията за жени за Световната купа по ски в Банско. Това стана след като Валентин Стефанов от ФИС провери и одобри снежната покривка в ски зоната и така бе изпълнено и последното условие за провеждането на най-значимото спортно събитие в България за 2020 година.
В петък, 24.01.2020 жените от белия керван ще премерят сили под връх Тодорка в спускането (DH), което беше отложеното от Вал д’Изер заради лошо време, а в събота и неделя същата седмица (25. и 26.01.) ще се проведат планираните за Банско стартове в дисциплините спускане и супер гигантски слалом (Super G).

На 24.01. достъпът до трибуните за всички, които са закупили билет или карта за ски зоната за този ден, ще е безплатен до изчерпване на местата,пише banskoski.com. Билети за трибуните за 25 и 26 януари могат да се закупят от касите на Юлен, както и в магазините Maxsport.

Движението на МПС в планината през състезателния уикенд 24.01. – 26.01. ще е забранено, освен за автомобили и автобуси с пропуски, които обслужват състезанията и участниците в тях. Освен кабинковата въжена линия ще има организиран наземен транспорт (шатъли) от Банско до Бъндеришка поляна, като всички, които са закупили билети за трибуните ще го ползват с предимство.

Свързани новини

Подготвят празник на бозата, вижте къде…

az

Започва  процедура за избор на съдебни заседатели към Районен съд Благоевград

az

VII издание на „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград стартира със спектакъла „Приятно ми е,Ива!“

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.