Иракчанин с бизнес в Благоевград внесе в ОбС – Разлог искане да ползва минералната вода в с. Баня, вдига хотелски комплекс на 6 дка

Иракчанинът с българско гражданство Самир Хади Алдулайми, който е собственик на фирма за ремонт на машини за цигарената индустрия в кв. “Струмско” в Благоевград, е депозирал в община Разлог инвестиционното си намерение за изграждане на хотелски комплекс в Баня с искане за издаване на разрешително за водовземане на минерална вода от находището в селото. Исканото количество е за 0,32 л/сек. минерална вода, или 10 115 куб.м годишно, с която да захрани бъдещия си хотелски комплекс.
Както “Струма” писа, комплексът ще бъде изграден в местността Шабаница до общинския минерален плаж чрез фирмата на иракчанина “Табак Текник” ЕООД, която е със седалище и адрес на управление в Благоевград.
Намерението на иракчанина е да изгради триетажен хотелски комплекс с по 25 стаи на етаж и общ капацитет до 150 човека. На първия етаж в западното крило се предвижда изграждане на балнеоложки и рекреационен център и два басейна.
Любопитното е, че земята е собственост на фирмата от далечната 2003 година. Интересен е фактът, че Самир Хади Алдулайми е сред първите инвеститори, проявили интерес към Баня. Той идва в селото през 2002 година с цел да закупи земя и през 2003 година сделката е финализирана. Иракчанинът купува 6 дка земеделска земя на цена от 11 лева на кв.м. Той е собственик и на 9.4 дка гора точно над имота, където ще бъде изграден комплексът. Според запознати той има идея да инвестира и в нея, като разшири комплекса с няколко еднофамилни къщички, но на този етап няма все още нищо официално.
Името на бизнесмена Самир Алдулайми нашумя преди години заради придобитото му за рекордно кратко време през 2005 година българско гражданство. Това стана причина да стартира проверка на законността на издадените от вицепрезидента Ангел Марин укази. Проверката бе по искане на Яне Янев, тогава председател на Парламентарната комисия за борба с корупцията. Самир Алдулайми получава българско гражданство по ускорената процедура по предложение на бившия министър на икономиката Милко Ковачев. Мотивите му за това са за заслуги и принос към икономиката на България.
Самир Алдулайми от години развива бизнес в България. Той е генерален директор на “Юръпиън Тобако Сървисис” ООД в Благоевград, собственик е на фирма “Табак Текник” ЕООД – Благоевград, чрез която ще инвестира в Баня, а от 2003 г. е собственик на фирма “Строй Комерс 2003”.

Източник: struma.bg

Свързани новини

Традицията продължава! Ангелина Станчева отново събра приятели за обща изложба

az

42-годишен моторист се потроши край село Места!

Пепи

Кандидат-студенти се потиха над тестови задачи на първата предварителна изпитна сесия в ЮЗУ

Blagoevgrad

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340