Какво се случва в парк „Бачиново“? Трети лебед изкормен за месец

Работещите в благоевградската общинска фирма „Биострой“ се видяха в чудо, след като вчера сутринта на брега на езерото в Бачиново бе намерен изкормен черен лебед. Птицата е трета от началото на ноември досега, намерила смъртта си по този нелеп начин, а озадачаващото е, че всички лебеди са черни,пише струмабг. Още по-големият проблем е, че никой от служителите на фирмата, които стопанисват езерото и се грижат за пернатите, не знае кой е нападателят.
„Животно е, със сигурност не е човек, лошото е, че нямаме никаква идея какво е и откъде идва – сподели пред „Струма“ притесненията си шефът на фирмата Васил Бачев. – Явно е, че се е научило да дебне птиците, и то точно черните, но се пази от хората и не знаем как да го открием“, допълни той.
Според Бачев починалият вчера лебед вече веднъж е бил нападан от същото животно и едва успели да го излекуват, но този път намерили тялото му вкочанено и нямало никакъв смисъл от лекарска намеса. Този лебед бил от прякото потомство на първата двойка, които преди години Бачев докара от Италия. Сред намерилите смъртта си черни птици миналия месец бил и баща му – прословутият скитник Пешо, който няколко пъти бяга от езерото и веднъж дори бе намерен в района на Симитли.

Свързани новини

/Снимки/ И Благоевград не се размина без инциденти след снощната буря

Пепи

Планови прекъсвания на електрозахранването за днес 15 ноември в област Благоевград…

az

Пожар в читалище край Кюстендил! Пламнаха 3 000 тома книги

Веси

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340