Кмет на благоевградско село и жителите скочиха на Камбитов: Цял мандат нито веднъж не ме прие, нямал време за селата! Оправи си заеми за 4млн.лв.

На среща с жителите на село Долно Българчево, кандидатът за кмет на община Благоевград Румен Томов, изслуша проблемите и очакванията им и обеща, че политиката му спрямо селата ще бъде много различна, от тази, която е отдалечила толкова хората от кметската институция.
Споделеното от хората, до голяма степен се припокри с всичко, което вече бе казано и на срещите в останалите села, които Румен Томов посети. Това е показател, че посоката на местната политика към селата, през последните години е била обидна към жителите им, както и към самите кметове по места.

„Камбитов каза на дебата с Вас, че имал 580 работници, къде са само не знам. Но той си оправи заемите от 4 млн. и си е добре. Но както е поговорката, на някой не стигат за хляб, на друг за мерцедес, а на него явно за хеликоптер и сложи „кръст“ на Благоевград. Извинявам се, ама така го виждам.“, каза мъж от селото.
Елена Стойчева, която е кмет на Долно Българчево, също се включи в разговора с Томов и разказа за комуникацията си с Камбитов, която е била истинско приключение, когато изобщо е била възможна.“3 пъти съм искала среща с кмета Камбитов, но такава така и не се осъществи, защото бил много ангажиран.“, каза Стойчева.

„Като положих клетва като кмет на селото, поисках от Камбитов, да построи една подпорна стена, която подпира четвъртокласен път, 10м на 1.8м,но така и не се случи!“, каза кметът на Българчево Елена Стойчева. И се оплака, че 1 стотинка не е получавала от общината дори за гробищния парк.

Стойчева разказа още, че огромен проблем за Долно Българчево е липсата на постоянен градски транспорт. Автобус минава само в сряда, събота и неделя, а цената на билета е 1,80 лв., на фона на 0,80 ст., колкото струва автобусния билет до Рилци, Бело поле и Покровник.
„Преди време обясниха, че няма как автобусът, който минава през Рилци и Бело поле, да идва до тук, защото трябва да премине през жп прелез. Но училищния автобус минава без проблем.“, обясни още Стойчева.
За пореден път имаше твърдения, за невъзможност да се срещнат хората, с кмета на община Благоевград. Както на други срещи вече стана ясно, приемен ден Камбитов не е имал и да се срещнеш с него, за гражданите е било „мисия невъзможна“.
Лоша и неподържана инфраструктура, липса на градски транспорт, проблеми с водоснабдяването, остаряла водопреносна мрежа бяха само част от проблемите, за които жителите разказаха на инж.Томов. Те заявиха, че винаги им е обяснявано, че средствата в бюджета не достигат, а европейски проекти за селата нямало.
„Не е вярно, че община Благоевград не може да кандидатства по европейски проекти. Има такива възможности, всяка година, но досега общината явно не е имала интерес, да направи нещо по-голямо и значително за селата.“, каза Румен Томов.

Той заяви, че е заложил в програмата си редица мерки, които са насочени към развитието на селата. Томов подчерта още, че винаги ще се старае да чува проблемите и притесненията на хората и да ги решава. “ Ще правя регулярни срещи с кметовете на селата, на всеки 3 месеца. Ще възстановим и приемния ден на кмета, така както трябва да. Вярвам, че общинска администрация и кмета трябва да отворени към хората.“, категоричен бе Томов.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Свързани новини

Няма безплатен обяд! Община Благоевград осъдена да плати на „Музикаутор“ 40 000 лв. за второто издание на „Франкофоли“ !

Пепи

Кои грабнаха награди на Пирин Фолк 2019?

Веси

Кошмар! Гърци с бижутерски бизнес в Банско затвориха обекта заради…

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.