Млади таланти от Благоевград представиха България на фолклорен фестивал в Измир

Талантливи млади танцьори от две благоевградски формации представиха България на ХІV-ия фолклорен фестивал „Балкански игри“ в Измир. Клуб „Родолюбие“ към Народно читалище „Виртуален свят“ и ансамбъл „Пиринче“ към ЦЛТРДБ участваха в мащабния форум по покана на кмета на Измир и поделиха фестивалната сцена със състави от Албания, Босна и Херцеговина, Черна гора, Косово, Македония, Румъния, Сърбия, Гърция и домакините от Турция.
Организаторите се бяха погрижили да ги разведат из емблематични исторически места в района, като древния град Ефес, най- тихото в света етно село Селинджи, като програмата бе съобразена дори с религиозната ориентираност и за християнските състави включваше визита на къщата , в която до смъртта си е живяла Дева Мария и крепостта на Йоан Кръстител. 90 % от нашите момичета и момчета за първи път пътуваха до Турция и останаха изключително впечатлени, дори и от разходката с корабче , на което имаше дискотека с музика от страните на всички участници
Освен с красивия плакет за участие благоевградчани се прибраха и с няколко покани за участие в подобни фестивали в Косово, Босна и Херцеговина и Македония.

Свързани новини

БСП реши кои кметове подкрепя: Благоевград-Румен Томов, Банско-Иван Кадев, Гоце Делчев-Владимир Москов, Петрич-Любомир Георгиев, ето и другите области…

Рени

Започва градежът на нов параклис Св. Марина

Веси

Няма да се примирят! Благоевградските родители също излизат на протест!
Протестите в Благоевград са два, автошествие и пешеходен

Пепи

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.