МС утвърди 45 места за прием по специалност „Право“ в задочно обучение в ЮЗУ „Неофит Рилски“

С писмо от министъра на правосъдието се подкрепя направено искане от ректора на Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград, за утвърждаване на 45 места за прием на студенти по специалност „Право“ в задочно обучение.

Това решение бе взето днес на редовното заседание на Министерски съвет.

Министерският съвет утвърди промяна във формата на обучение и в броя на приеманите студенти по специалността от регулираните професии „Право“.
Към определените през май 2019 г. места за субсидирано от държавата обучение за редовна форма се добавят 45 и местата за задочно обучение стават 95. Срещу заплащане в държавни висши училища се утвърждават 100 места в задочна форма на обучение, а в частните висши училища – 200 места за задочно обучение.
Предлаганата промяна е в следствие на приети изменения и допълнения на нормативни документи, с които предвиденото обучение по специалността „Право“ от учебната 2019-година да се провежда само в редовна форма на обучение, се отлага за учебната 2020-2021 година. С прието през юли 2019 г. допълнение на Постановление № 64 на МС/ 25.03.2016 г., се предоставя и друга възможност за висшите училища, които обучават по специалност „Право“.

Свързани новини

Продължава процесът срещу ЮЗУ студента Йоан Матев, обвинен за убийството на 16-годишен!

az

Благоевградската плаймейтката Галина Атанасова захапа Пищова, той я скастри: Грозница и вампир!

az

Квартал „Вароша“ стана арт център

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.