Надежда за живот! Мъж от Покровник получи бъбрек от донор…

В УМБАЛ „Александровска“ бе направена бъбречна трансплантация на двама души, съобщиха от болницата. Донор е 67-годишен мъж от Велико Търново, изпаднал в мозъчна смърт заради мозъчна хеморагия (кръвоизлив).

Трансплантирани са 62-годишна жена от Варна, която е на перитонеална диализа от 8 години, и 51-годишен мъж от село Покровник, Благоевградско, който е на диализа от 3 години.

Двамата реципиенти, показали най-голям процент органна съвместимост с донора от общо 7 поканени от листата на чакащи. За трансплантирания мъж това е трети шанс да получи бъбрек, след като първите два пъти, в които е бил поканен, не се е стигнало да интервенция поради проблеми от страна на сърдечносъдовата система.

В момента двамата трансплантирани са в стабилно общо състояние и се възстановяват в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на болницата.

Белият и черният дроб на донора са взети от немски екип, като белият дроб ще бъде трансплантиран в Хановер, а черният дроб – в Берлин, пише нюз бг.

От екипа на болницата изказват искрени съболезнования на близките на починалия мъж и благодарят за тяхното решение. сн.гугал

Свързани новини

Вечерни безобразия на бул. „Св.св. Кирил и Методий“ , рев  на мотори подлуди живеещите!

Пепи

Голяма трагедия! Бебе почина в съня си в благоевградското село Падеш…

Пепи

Жена от Банско сигнализира: Некоректен работодател на морето завлече съпруга ми с 2 400лв.

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.