Над 2000 гимназисти в Благоевградска област се записаха на първо класиране,вече се подават заявления за втория етап!

2243-ма кандидат-гимназисти в Пиринско са се записали на първо класиране от приема след основно образование, а 245-има бъдещи осмокласници са подали заявления за втори етап, стана ясно след обявяването на второ класиране вчера.
Припомняме, че за предстоящата учебна 2019/2020 година за областта бяха утвърдени 128 паралелки /с общо 3328 места, при 26 деца в клас /, от които 68 профилирани, 60 професионални в 56 училища. Заради недостатъчен брой кандидати след много сериозен анализ и след получено потвърждение от местните власти – общински администрации, педагогически специалисти в отделните училища, РУО пристъпи към закриване на 9 паралелки в обединените училища, в профилирана и професионални гимназии. Така местата бяха редуцирани на 3094, а общият брой класирани на първия етап бе 2573, като има и ученици, неуспели да “влязат” никъде, тъй като не им е достигнал необходимият бал за желаната паралелка.
На втория етап са класирани 270 бъдещи осмокласници. Те следва да се запишат в училищата, в които са приети, с оригиналните документи до 22 юли .Учениците, които са класирани и не се запишат, не запазват местата си. Обявяването на записалите се и броят на незаетите места след втори етап на класиране се осъществява до 23 юли. В третия етап на класиране участват ученици, които не са приети или не са кандидатствали до момента. Кандидатства се само са останалите свободни места. Подаването на документи е в периода 24-25 юли от 08.00 до 18.00 часа във всички основни, обединени, средни училища и профилирани и професионални гимназии на територията на областта или онлайн.
До 29.07. се обявяват списъците с приетите ученици на трети етап на класирането,а записване е на 31.07.2019 г.

Източник: struma.bg

Свързани новини

/Видео/ Благоевград настръхна! Дрон засне баровска къща, в която живее Камбитов в „Бояна“. Кой е собственикът на имота? Съветник иска запор и отнемане на имуществото
Беден бояджия без доходи купува фирма за 5000 лева, която притежава къща за 500 хил. евро...

az

На косъм от смъртта! Син на бизнесмен от Пиринско се обърна по таван с БМВ

az

Младият историк-Кристиян Ковачев представи историята на Тросковскяи манастир

az

1 коментар

Ккк 19.07.2019 14:10 at 14:10

Ало енергото ли е
– не, ВиК е
Добре и на вас да ви ….

0

0
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.