Нови системи за видеонаблюдение на ГКПП-ве със Северна Македония

Напредва изграждането на нови системи за видеонаблюдение на граничните пунктове „Гюешево“ на границата със Северна Македония и на „Олтоманци“ на границата със Сърбия. На ГКПП „Олтоманци“ монтирането вече завършило, а на Гюешево това трябва да стане до 1 септември т.г., казаха служители, предаде БНР.

Неофициално се коментира, че на двата пункта ще бъдат монтирани общо около 70 устройства за видеонаблюдение, както и други съоръжения. Отделно ще има помещение за устройствата, стълбове, разпределителни кутии, откъдето се задейства и командва системата.

Дейностите са по проект за около 4 млн. лева и той трябва да приключи до 7 ноември. Извършват го екипи на определено с конкурс на главна дирекция „Гранична полиция“ дружество, пише 19 мин..

Такива системи за видеонаблюдение се изграждат на 8 гранични контролно-пропускателни пункта, от тях са и тези на ГКПП „Гюешево“ и на „Олтоманци“.

Предвиден е и софтуер за разпознаване на регистрационни номера на МПС-та, преминаващи през пункта, UPS-и и др.

Досегашната система за видеонаблюдение на двата пункта не се демонтира, тя ще се включи към новоизграждаща се, която е по-чувствителна и покрива по-голям периметър.

Свързани новини

30-годишен загина при токов удар, сменял крушка

Рени

Бойкот на изборите! Жители на кв. “Струмско“: Дишаме прах и газим кал, няма да гласуваме заради ГЕРБ
Жители на квартала: За всичко е виновен Камбитов, с такъв голям бюджет се хвали, а 8 години само обещания, излъга ни, вече не му вярваме!

az

Добра новина! Операцията на Иван от Благоевград мина успешно, следва рехабилитация

Веси

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340