Новоизбраният кмет на община Банско Иван Кадев официално положи клетва и встъпи в длъжност!

Новоизбраният кмет на община Банско Иван Кадев официално положи клетва и встъпи в длъжност. Тържествената първа сесия бе открита от заместник областния управител Иван Стоянов и бе уважена лично от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим и отци от  духовната околия, както и от народния представител Александър Мацурев. Клетва положиха и новите общински съветници, сред които и досегашният кмет Георги Икономов, който след два мандата управление изгуби  кметското си място, но реши да остане общински съветник. Този път групата на ГЕРБ със своите шестима общински съветници седна от страната на опозицията. Георги Икономов седна на първия ред, а до него седна Костадин Загорчин, който бе и в предишния Общински съвет.

Първата тържествена сесия заради служебни ангажименти, планувани много по-рано, пропусна единствената дама в ОбС – Банско Евгения Тренчева, която също  бе част и от предишния минипарламент. Тя ще положи клетва на първата редовна сесия на местния парламент, която най-вероятно ще се проведе до края на този месец.

Пред препълнената зала новите общински съветници и кметове положиха клетва и подписаха клетвените си декларации, а  председателят на ОИК – Банско Ивайло Арсениев им връчи удостоверенията.

В словото си новият кмет на Банско Иван Кадев се обърна най- напред към избирателите и им благодари за гласуваното доверие. Той подчерта, че регистрираната в Банско  най-висока избирателна активност от цялата страна е показала, че хората  не са безразлични към бъдещето си, че имат нужда от промяна и искат активно да участват в управлението.

„Надеждата на хората  за по-добро сме длъжни да оправдаем заедно. Приемам с огромно уважение и с чувство на дълг волята на своите съграждани. Искам да ви уверя, че ще дам всичко от себе си и ще направя всичко възможно да постигнем основната цел на едно демократично управление – подобряване качеството на живот на хората. Ще се стремя с действията си да отговоря на справедливите очаквания на гражданите, да зачитам техните права и обществен интерес. Обещах и напълно ще спазя дадената дума да бъда кмет на всички жители на община Банско. Опитът ми показва, че са нужни не много приказки, а много работа и заедно с моя екип ще се заемем с нея незабавно. Тук е нашият дом, тук е нашата България, тук е нашата Европа”, каза в първото си слово новият градоначалник и пожела на добър час на целия екип.  Той допълни, че ще се преосмислят инвестиционната, социалната, културната, спортната и други сфери в политиките на община Банско. Призна, че ще разчита изцяло на свой екип, но бе категоричен, че новото ръководство ще бъде обявено официално след назначаването  им, което най- вероятно ще стане в понеделник.

След трогателното слово на Иван Кадев  досегашният кмет Георги Икономов символично му предаде властта с връчването на ключа на града.

„Г-н Кадев, Вие сте били част от моя екип и в продължение на три години и половина имахте своите задължения и отговорности. Сега ще имате  още повече и те ще бъдат по- всеобхватни, различни и още по-големи. Надявам се да се справите, защото отговорността да управляваш община Банско не е малка. Вие спечелихте изборите с обещания за генерална промяна, обявихте го и сега в изказването си и аз съм убеден, че избирателите ще очакват точно това”, каза Георги  Икономов и връчи символичния ключ на града на своя наследник, като допълни, че по този начин му предава не само ключа, а и отговорността за общината и жителите й, пише струма бг.

След официалната част тържественото заседание продължи под ръководството на най-възрастния общински съветник Костадин Дурчов и премина към избора на нов председател на ОбС. Гласувано бе изборът да бъде проведен от петчленна комисия, в чиито състав да влязат по един съветник от всички парламентарно представени партии. За председател на комисията бе избран Александър Весков и членове – Димитър Юлев, Любомир Мутафчиев, Костадин Загорчин и Благой Милев.

При номинирането бе направена една-единствена номинация –  на досегашния парламентарист и председател на комисията по „Бюджет и финанси“ Димитър Русков. След проведеното тайно гласуване той  бе избран с 15 гласа „за“ от общо 16 присъстващи общински съветници, като една от бюлетините бе обявена от петчленната комисия за недействителна.

След официалната церемония новият кмет на община Банско Иван Кадев, придружен от съпругата си Лиляна и новите общински съветници, влезе официално в сградата на местната администрация.  За успешен мандат лично Неврокопският митрополит Серафим отслужи тържествен водосвет.

 

Свързани новини

Банско пак изби рибата с цените за зимните почивки

az

Спипаха албанец да шофира напушен в Благоевград и още…

az

След два обира, жена от Пиринско оборудва дома си с камери

Рени

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340