Ново назначение: Весела Стоилова е вече зам. шеф на Окръжна прокуратура – Благоевград!

Прокурор Весела Стоилова-Сагрева бе назначена за зам. председател на Окръжна прокуратура – Благоевград. Тя заема мястото на Николина Сачкова, която бе освободена от тази длъжност по предложение на административния ръководител на държавното обвинение в Пиринско Христо Георгиев. Кадровата смяна бе одобрена на днешното заседание на прокурорската колегия на ВСС. Весела Стоилова е с над 20-годишен стаж като прокурор, утвърден професионалист по едни от най-тежките наказателни дела за престъпления, като убийства, наркотици, длъжностни престъпления и т.н. Едно от последните й знакови дела беше срещу санданчанина Емил Първанов- Ембака, подсъдим за убийството на легионера Николай Чивиев. Тя е дългогодишен говорител на Окръжна прокуратура в Пиринско.

Николина Сачкова беше втори мандат зам. шеф на прокуратурата, причината за смяната й засега не е ясна. Последната й публична поява беше на съвместния брифинг на Окръжна прокуратура, в който участва заедно с Весела Стоилова във връзка с ареста на началника на КАТ – Благоевград Данаил Стоицов.

Източник: struma.bg

Свързани новини

Кой гепи нафтата от камионите на паркинга в Зелен дол?

az

Без срам! Съветник се жали за минералната вода на хотела си…

az

Внимание! Опасна сграда застрашава преминаващите по търговската улица в Благоевград

Веси

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340