Ново разкритие за баба Ванга, излиза друга версия за ослепяването й

Жаклин Кенеди е търсила Ванга след убийството на съпруга й – американския президент Джон Кенеди, за да пита кой го е прострелял. Това твърди в документалния си филм режисьорът Стоян Петров „Ванга – човек и феномен“, чиято премиера препълни столичната зала 1 на НДК. 23 години след кончината на Вангелия Гущерова става ясно, че тя е била посещавана не от един и двама големи политици от цял свят. Според информация на близките й, след убийстото на Джон Кенди неговата вдовица Жаклин долетяла до Югославия, за да се срещне с петричката пророчица. Властите в България обаче не разрешили на баба Ванга да напусне страната и така срещата между двете жени така и не се състояла,пише блиц.В лентата има кадри с индийския духовен учител Сатя Сай Баба, който отива да посети Вангелия в дома й. Но какво са си казали двамата, така и не става ясно. За премиерата на лентата у нас бе политикът и шахматист Кирсан Илюмжинов, който е и един от вдъхновителите за направата на филма. Бившият игумен в Роженския манастир „Йоан Богослов“ също разкрива подробности около приятелството си с Ванга. 50-минутната лентата „Ванга – човек и феномен“ започва с интервю със сина на първия братовчед на Ванга, който оборва фактите и заявява, че не в Струмица, както е посочено в паспорта й, а в селото до него – Ново село, е родена пророчицата. Той показва руини от родната й къща и споделя, че не ги маха от двора си, защото много хора идват и си взимат късчета от тях за сувенири. Версията за ослепяването на пророчицата също е малко по-различна – в нея= се казва, че буря не я вдига във въздуха, отнася само забрадката й, а нещо свръхестествено се случва с нея и тя загубва зрението си.

Свързани новини

Колко ще ни струва Нова година в Банско?

az

Фатално! Откриха трупа на изгубената туристка в Рила…
Лили Тодорова бивша журналистка от БТА е загиналата жена

az

/Видео/ Албина Анева- Томова от политическа партия „МИР“ откри предизборната си кампания с водосвет

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340