Обещаха автобус на учениците от професионалната гимназия в Разлог!

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев посети Разложката професионална гимназия. Той обеща автобус за учениците.

Възпитаниците на разложката професионална гимназия „Никола Стойчев” изучават туризъм, хранителни технологии, икономика и информационни технологии.

При пристигането си в Професионалната гимназия министър Вълчев бе посрещнат с пита и мед, разгледа учебните кабинети, ученици от специалността „Хранителни технологии” демонстрираха на какво са способни. След това министър Вълчев се срещна с педагогическия персонал на гимназията, който тази година празнува 50-годишен юбилей.

На срещата с министъра, директорката Васка Пенева го запозна с проблемите на гимназията, един от които е липсата на училищен автобус. Не функционира и бившето общежитие, но няма деца, на които им се налага да остават да нощуват в Разлог.

„Училището тук е в пряка връзка с пазара на труда. От следващата учебна година ще има дуална форма на обучение в областта на туризма, кадрите се реализират в местната икономика и тази гимназия е пример за добре работеща професионална гимназия във връзка с потребностите на местната икономика”, така министър Вълчев коментира за БГНЕС впечатленията си от посещението в Професионалната гимназия.

„За автобус ще има възможност да се отпуснат средства – поетапно или изцяло ще видим как. Специално тук по – малко средства са отпуснати в сравнение с други училища през предходните години така, че ще го имам предвид и се надявам, че ще можем да намерим средства. Автобусът ще послужи, както за извозване на децата поне по определени маршрути от някои от населените места, така и за учебните практики в хотелите”, добави министърът на образованието.

При посещението си в гимназията, министър Вълчев бе придружаван от началника на РУО Ивайло Златанов, кметът на Разлог инж. Красимир Герчев, депутатът д-р Емил Тончев и други, пише бгнес.

Любопитното е, че това е второ посещение на министър на образованието в Разложката професионална гимназия. Преди 12-на години в същото учебно заведение учениците изиграха сценката „Да разтурим седенката”, при посещението на тогавашния образователен министър Даниел Вълчев. Сценката бе по повод думите на тогавашния министър на финансите Пламен Орешарски, който каза „Да разтуряме седенката”, след като бе приел стачкуващи учители.

Свързани новини

ДБОП с нови разкрития за мощния удар срещу схемата на кабеларките

az

/Видео/  Вода изтича като от гейзер на Покровнишко шосе след авария на ВиК

Пепи

Среднощна акция в Благоевград! Спипаха таксиметров шофьор от Българчево да разпространява наркотици..

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340