ОбС Благоевград реши: Закриват “Благоевград фест“

Общинското дружество “Благоевград фест“ бе закрито днес на извънредната сесия на ОбС Благоевград. С 28 гласа “за”, 6 “против” и 5-има “ въздържал се“съветниците закриха “Благоевград фест”.

Ликвидацията на  „Благоевград фест“ трябва да бъде извършена в рамките на 8 месеца. Десислава Кузманова, която е управител, ще бъде освободена, а  ликвидатор  ще бъде Анна Марина. Тя ще получи възнаграждение за това 800 лв.

Преди да се гласува предложението за закриването на общинското дружество зам.кметът Ясен Попвасилев обясни,че дейността му изцяло е могла да се извършва от отдел“Култура“. финансирането на дружеството е било със цел да се заобикаля закона за обществените поръчки.

Според думите на Попвасилев в рамките на две години в дружеството никой не е упражнявал контрол.

Съветникът Кирил Илиев обясни,че дружествата трябва да бъдат оздравявани, а не ликвидирани и предложи точката да бъде върната, но предложението му не беше прието.

Местните парламентаристи гласуваха и изменение на общата структура на общинската численост, щатните бройки са 147. Общинският съвет вече става отделно звено с една щатна бройка повече.

Предложението се прие с 31 гласа“за“ ,3 гласа „против“ и 5 „въздържал се“.

Свързани новини

Благоевградската плеймейтка Галина Атанасова разкри в ефир тарифата си за секс

az

Инцидент на пътя за благоевградското село Делвино! Кола се преобърна по таван
/Снимка/

Веси

Фотооко: Нагла кражба! Ром с дете на ръце задигна парите от заспал мъж на пейка пред гарата…

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.