Общински съветник запретна ръкави и се зае с пролетното пресаждане на цветята

Благоевградският общински съветник Калоян Ханджийски запретна ръкави и се зае с пролетното пресаждане на цветята. Помощница в приятното домашно занимание беше малката му дъщеря Неда. “Разсадих 50 корена с мушката и сакъзчета от различни сортове. Имам над 15 големи саксии, отделно други по- малки, които са на разположение на трите тераси. Отглеждам и различни билки – риган, мащерка, маточина, розмарин, естрагон, които ползвам за подправки за барбекюто и в пресните салати”, обясни лидерът на ДСБ – Благоевград. Цветарството му е хоби от 10 години, това е другата му страст след рисуването, като на тънкостите при отглеждането се научил от интернет.
“Чета специализирана литература и полезни съвети във форумите. Когато купувам тор, се интересувам от състава на почвата. Допитвам се до хора с повече опит. Ето и сега пак се консултирах за пресаждането. Съдът за цветето не трябва да бъде прекалено дълбок, с обем 3-5 литра, тъй като при използване на по-голям се наблюдава по-слаб цъфтеж. В сандъчета с дължина 50-60 см броят на растенията в тях не бива да превишава 3, като разстоянието помежду им е поне 20 см”, добави любителят цветар.
Житейското правило, което следва, е, че човек не може да е специалист по всичко и затова трябва да се вслушва в експертното мнение. Така направил и преди време по отношение на разкопките за Скаптопара. Помолил преподавателя по история в АУБ проф. Евелина Келбечева да му препоръча археолог, до когото да се допита и след неговото експертно мнение, че това е античното селище, а находките изключително ценни, превърна казуса в гражданска кауза.

Източник: struma.bg

Свързани новини

Акция в Кресна! Иззеха канабис и задържаха 40-годишен мъж…

az

16-годишен хлапак от Разлог задигна „Алфа Ромео“ , нацели стена и избяга!

az

/Видео/ Обяснение в любов: Млад мъж извая любимата си от кубчета „Рубик“

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340