Полезно хоби! Жена бори стреса, като майстори…

Уникални мънистени гоблени с ликовете на децата и внуците си е сътворила 66-годишната Райна Татарска от Разлог. За около една година жената е успяла да измайстори 14 гоблена, няколко от тях по снимки. Два са на внучката й Рени, която носи името й. На единия гоблен чаровната млада дама е с кавалера си от абитуриентския бал Христо, сега вече годеник, а на другия е сама, преоблечена в носия.
Гоблени по снимки Райна Татарска е измайсторила и на дъщеря си Надя и на двамата си внуци Никола и Петър,пише струмабг.

„Лепенето на гоблени ми носи истинско удоволствие, успокоява ме и е любимото ми хоби”, споделя Райна Татарска и допълва: „Както много хора, и аз съм имала сериозни стресове в живота си, в това намерих успокоение и го правя с удоволствие. Лепенето на гоблени ми помогна да преодолея преживените трудности и когато започна да работя, забравям всичко. Най-много се вълнувам, когато на гоблена започнат да излизат лицата на децата. Грабне те и не те оставя, но не мога да кажа, че съм прекалявала и съм стояла и през нощта. Най-много до 23:30 ч. и оставям, просто очите ти се изморяват и не можеш да продължиш. Не лепя продължително време – най-много два-два часа и половина. Обикновено сядам след 21 часа. Много рядко ми се случва по-рано”, разказва Райна Татарска.
По лепенето на гоблени жената се увлича преди около година. Още с първия разбира, че това ще се превърне в любимото й хоби.

„Опитах се да шия гоблени, но не можах. Когато шия, съм нервна, а лепенето ме успокоява. С това си запълвам и времето. Лепила съм гоблени дори и на приятелки, и съм го правила с голямо удоволствие”, споделя още Райна Татарска.
Тя е пенсионерка и е сред активните дами от клуб „Втора младост“ в Разлог, които многократно са доказвали, че годините нямат значение, когато духът ти е млад. Включва се активно във всяко мероприятие, което клубът организира – екскурзии, походи в планината, четене на книги… Тя е сред главните герои и в авторските сценки, които са неизменна част от банкетите, които жените от клуба си организират покрай празници.

Свързани новини

Раздяла! Двама напускат трупата на Николина Чакърдъкова

Веси

Апашите не спят! Три коли задигнаха за ден в Пиринско

Веси

Миг невнимание и те обират! Гепиха дамско портмоне с пари и документи от кола пред МБАЛ Благоевград

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.