Политически анализатор: Странно е да се казва, че ГЕРБ управлява феодално Благоевград, Атанас Камбитов е избран от партията!
Конгресът на ГЕРБ няма да предизвика буря в партията

Дълбоко некоректно е приписването на феодализация на цяла България от страна на ГЕРБ, каза Георги Харизанов.

„Става дума за 135 общински кмета от 265 общини. Другите 130 не са феодални или са такива, но понеже не са от управляващата партия, това не е проблем. Например, странно е да се казва, че ГЕРБ управлява феодално Благоевград. Атанас Камбитов е кандидат, избран от партията. Той е областен координатор на ГЕРБ. В такъв случай ГЕРБ управлява Благоевград, защото така са гласували хората. Всеки казва, че има много кусури в системата, но ще цитирам един велик политик, според когото има много кусури, но нищо по-добро не е измислено“, коментира той.

Излишен е укорът, че някоя партия, имайки кмет в дадена община, задава политиката в нея, добави Харизанов.

Не се очаква буря в ГЕРБ след конгреса, най-важното нещо ще бъде гласуването на оставката на Цветан Цветанов от всички партийни постове. Това каза за обзорното предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ политическият анализатор Георги Харизанов във връзка с утрешния конгрес на партията.

Обновлението на партията и смяната на областните координатори не е еднократен акт, а процес, обясни той. От страна на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов се очаква нова доза самокритика и изостряне на вниманието към поведение и упражняване на политиката по места.

„За пореден път ще стане ясно, че ПП ГЕРБ няма конкуренция на политическия терен в България в момента. От една страна това е добра новина за партийния актив, които на поредни избори свърши много работа. От друга страна обаче това е изключително задължаващо и носи огромни отговорности, защото когато партията се солидаризира с цялата държава, тя автоматично става виновна и за всеки един проблем. Който не може да посрещне тези стандарти, ще престане да бъде част от политиката. Процесът с излизането на Цветан Цветанов от ГЕРБ ще се ускори, защото не е тайна, че той имаше своите фаворити“, обясни Харизанов.

Според него в ГЕРБ не предстои чистка. По думите му лидерът на партията Бойко Борисов е наясно, че чистката в навечерието на местните избори не е най-добрата стратегия.

Политическият анализатор обясни обаче, че ще има промени в партията, защото стилът се задава от фигурите в редиците ѝ и тяхното поведение.

Намаляването на партийната субсидия няма да реши проблемите в бюджета и публичните разходи, коментира Харизанов.
„Спестените пари ще са много след десетичната запетая на фона на целия бюджет и на средствата, които държавата преразпределя, но след като хората го искат, нека го направим. Според мен се разтиква една добре работеща политическа система. Мисля, че скоро тези текстове ще претърпят корекция, защото възможностите за злоупотреби, създаване и разменяне на компромати и избухване на серия от скандали покрай безлимитното финансиране от страна на фирми, са страшно много“, обясни той.

Харизанов каза още, че намаляването на партийните субсидии е изпълнение на обещание, като припомни, че голяма част от обществото одобри партийната субсидия да бъде 1 лев за действителен глас на референдум.

http://epicenter.bg/

Свързани новини

Герберите се наградиха в измислен конкурс! Мислят си, че някой им вярва! Скачат пак да печелят избори
Камбитов се хвали с награда за социалните жилища, защо ли не се настаняват хора, 5 дни преди избори ли ще бъде?

Веси

Полицаи задържаха 49-г. мъж от Югозапада за извършено тежко престъпление-убийство на майка си!

Blagoevgrad

„Деу Калос“ горя в Кресна

Веси

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340