По Коледа стават чудеса! Симитличани организираха базар в помощ на Лия

По традиция и тази година в изложбената зала на Читалище „Св. Климент Охридски” в Симитли официално бe открита коледната изложба-базар.

Родители, учители и деца от съвсем малка възраст, изработили с труд и желание, старание и много фантазия невероятни коледни предмети, сътвориха уникалната изложба, неповторима по вид и стойност.

Десетките празнични украшения са ръкоделия на децата от Детска градина „Радост” – Симитли и всички нейни филиали в общината, СУ ”Св. Св. Кирил и Методий”- Симитли, СУ ”Св. Св. Кирил и Методий” –Крупник, ОбУ „Св.Паисий Хилендарски и ДГ „Долно Осеново“.

Малките коледни „Сърнички“ от 4-та група на ДГ „Радост“ – център, с учители: Симона Йовкова и Гергана Каралинкова засияха в празнично подредената зала, като изпълниха феерични танци с благотворителна цел.

И тази година събраните средства ще бъдат дарени за благородна кауза. Симитличани се обедняват в дарителска кампания за малката Лия от село Полето. Всеки желаещ може да помогне за лечението на 4-годишната Лия, която страда от Детска церебрална парализа-квадрипареза, като закупи предмет от базара-изложба или просто да пусне пари в касичките в читалището. Благотворителна коледна изложба-базар ще бъде на мястото си докато продуктите не бъдат изцяло разпродадени.

Малки и големи усетиха магията на Коледа и си припомниха, че по Коледа стават чудеса, за това всички се обединяваме около малкото чудо Лия да проходи.

Нека заедно в светлите Коледни и новогодишни празници отворим сърцата си и да помогнем на Лия да постигне своята мечта, тя е наше дете и нека се погрижим за нея.

Банкова сметка в Първа Инвестиционна Банка

IBAN: BG98FINV91502016465887

BIC: FINVBGSF

В полза на Лияна Спасова Ангелова

Свързани новини

Върховната прокуратура откри нарушения за парк „Бачиново“ в Благоевград!
Проверяват законността на нормативните актове на общински съвет Благоевград, касаещи застрояване, опазване на озеленените площи...

az

Дядо с „Лада“ нацели “Фиат“ , няколко души пострадаха на селски път!

Пепи

45 години не стигат! Съученици от Солунската гимназия в Благоевград в един глас: Времето е наше!

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.