Проблемите на ул.“Марица“ в Благоевград нямат край, отново я разкопаха заради запушена канализация

Улица „Марица“ в Благоевград, която бе благоустроена с над 2 млн. лв. европейско финансиране, бе разкопана заради запушена канализация, сигнализираха в „Струма” живеещи на същата улица. Те коментираха, че проблемът се оказал канално отклонение, с което фирмата строител не се е справила. Наложила се намесата на специалистите от ВиК, които отстранили аварията.
Проблемът със запушената канализация се появи 4 месеца след официалното прерязване на лентата на благоустроената улица от кмета на Благоевград Атанас Камбитов. Тогава той изрази удовлетвореност от обновяването на улицата и нахока критиците на проекта. „Ако погледнете улицата сега, ще видите, че няма нищо общо с това, което беше. 50 години може би не беше правено нищо по тази улица. Много се радвам, че успяхме в срок да изпълним всичко. Това е обект с мащабна и цялостна реконструкция, с цялостна подмяна на пътната настилка, цялостно облагородяване, ВиК подмяна. Имаше много трудности и проблеми, но важното е, че всичко е добре, когато свършва добре. Прави ми впечатление, че днес тук са граждани, общественици, живеещите от блоковете, но ги няма онези, които плюеха, няма ги онези, които обясняваха, че този проект е ненужен, че не се прави добре. Е, питам ги, къде са сега, за да дойдат да видят крайните резултати и постигнатите цели?”, заяви кметът Камбитов на 16 април тази година при откриването на улицата.
Обектът „Благоустрояване на ул. „Марица” в участъка от бул. „Св. Димитър Солунски” до ул. „Иван Михайлов” е част от мащабния проект „Благоустрояване на градската среда”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. (ОПРР), съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Проектът стартира на 18 ноември 2016 г. със сключения договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ между община Благоевград и Управляващия орган на ОПРР. Обществената поръчка за благоустрояване на ул. „Марица“, като част от мегапроекта „Благоустрояване на градската среда“, бе спечелена от „КО-БИЛД“ ДЗЗД с оферта за 2 077 224, 21 лв. без ДДС.
Заради нередности при провеждане на обществената поръчка през януари тази година зам. министърът на МРРБ, който е ръководител на Управляващия орган на ОПРР, наложи на бенефициента община Благоевград финансова корекция в размер на 312 831,42 лв. върху разходите за мегапроекта на стойност за над 13 милиона лева. Средствата за него са изцяло от ЕС и републиканския бюджет, община Благоевград няма финансов принос./в.Струма/

Свързани новини

Мистерия в Благоевград! Два от черните лебеди в Бачиново изчезнаха…

az

Ако пътувате утре за Рилската света обител, имайте предвид…

Пепи

Страшни подробности: Ето как точно е убит поклонникът бай Коста…

Пепи

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.